Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Titus Dobre propune înfiinţarea unei Poliţii Turistice care să îi sancţioneze pe cei care intră în mare ignorând avertismentele salvamarilor

www.observator.tv
Mircea Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, propune înfiinţarea unei Poliţii Turistice, care să fie desprinsă din rândul Poliţiei Locale pentru fiecare staţiune, iar structura nou apărută i-ar putea sancţiona pe turiştii care nu respectă recomandările salvamarilor de a intra în apă sau pe cele ale salvamontiştilor atunci când pot apărea probleme în zonele montane.

El a declarat luni, la Constanţa, că trebuie avută o discuţie cu asociaţiile municipiilor, oraşelor şi comunele, dacă pot înfiinţa Poliţia Turistică. “Cred că trebuie să vorbim cu asociaţiile respective, adică Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România şi Asociaţia Comunelor din România, dacă introducem Poliţia Turistică, în funcţie de bugetele pe care le au, dacă pot organiza genul acesta de Poliţie la nivelul aparatului local, adică din poliţia locală să se facă şi această chestiune poliţia turistică”, a spus ministrul Turismului.

Întrebat dacă Poliţia Turistică ar putea să le interzică turiştilor, de exemplu, să intre în apă atunci când salvamarii arborează steagul roşu, care interzice scăldatul, Mircea Titus Dobre a afirmat că ar trebui luată în calcul şi o amendă în cazul în care nu sunt respectate recomandările salvamarilor. “În proiectul de lege există drepturi şi obligaţii la turişti. Statul vine şi instituie o cheltuială publică pentru ceea ce înseamnă activitatea de salvamar. Când este afişat steagul roşu, atunci toţi cetăţenii sunt informaţi că există un pericol pentru sănătatea şi pentru integritatea lor. În momentul în care salvamarul intervine, cred că se instituie o cheltuială suplimentară, dar lăsând la o parte cheltuială suplimentară, deja intervine partea de risc şi salvamarul poate să păţească ceva, Doamne-fereşte, şi atunci cred că trebuie să existe şi noţiunea de amendă, nu ? Avem şi drepturi, dar avem şi obligaţii în acelaşi timp”, a spus ministrul Turismului.

El a menţionat că acest lucru s-ar putea întâmpla şi în zonele montane, nu doar pe litoral, de sancţionare a turiştilor care merg în zone periculoase deşi au fost informaţi asupra pericolului la care se expun. “Cu cei din Salvamont am tot discutat, pentru că peste tot pe unde am participat la aceste dezbateri publice, i-am avut prezenţi şi pe cei din Salvamont. Şi dânşii se gândeau la o variantă de genul acesta, mai ales în zonele unde există, cel puţin iarna, pericol de avalanşe sau mai sunt momente când apare tot felul de evenimente naturale care pot duce la alunecări de teren şi exemplele pot continua. Şi acolo să existe anumite momente în care să previi, să informezi cetăţenii să nu se ducă în zonele respective, dar dacă nu ţin cont şi intră într-o zonă de risc, atunci într-adevăr să discutăm despre o sancţiune. Nu ştiu, rămâne de văzut şi de stabilit”, a mai spus ministrul Turismului.

Mircea Titus Dobre a fost prezent luni, la Constanţa, la dezbaterea proiectului de lege a Turismului, la eveniment luând parte reprezentanţi ai autorităţilor locale şi agenţi economici din Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.