Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mirel Palada: 'În momentul de faţă, Iohannis are șanse mai mari decît Dragnea să cîștige Președinția României la anul'/ SOCIOPOL

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu iohannis consultari

Cel mai important indicator cu privire la şansele de a fi ales - înscrierea - relevă faptul că Iohannis are mai multe şanse să câştige preşedinţia în 2019 decât Liviu Dragnea. Este concluzia prezentată de sociologul Mirel Palada, pe baza datelor Sociopol.

Vezi şi: Cea mai bună REŢETĂ pentru 1 Mai: Coaste de miel la grătar

"V-am tot spus: încrederea este precursorul votului. Nu ai încredere în candidat, e greu să votezi cu el. De aceea e importantă analiza comparativă a încrederii în posibilii candidați la alegerile prezidențiale de la anul, din 2019.

Drept pentru care e normal să ne aplecăm interesul asupra felului în care evoluează încrederea în Klaus Iohannis, respectiv în Liviu Dragnea, cei mai probabili candidați la președinție din partea principalelor două tabere politice din România, anti-PSD, respectiv PSD.

Observăm că în mod constant Iohannis este mai bine poziționat decît Dragnea și mai aproape de nivelul de 25%-30% încredere care să se concretizeze în cei 30% voturi necesare pentru cîștigarea turului II.

În ultimul an, Iohannis a evoluat într-o bandă constantă în intervalul 25%-30%, în timp ce Dragnea s-a erodat constant, scăzînd mai recent chiar și sub 10% încredere.

În anul care vine, pe măsură ce ne apropiem de campanie, evident că lucrurile se pot schimba, așa cum istoria electorală post-decembristă a arătat-o de mai multe ori.

Însă în momentul de față Iohannis are șanse mai mari decît Dragnea să cîștige Președinția României la anul", scrie Mirel Palada pe Facebook.

Vezi şi: Cum să rezişti tentaţiei dulciurilor: Alimente sănătoase care taie pofta de dulce

Mirel Palada prezintă şi un grafic cu evoluţia încrederii în cei doi lideri politici, în ultimii ani. În mod surprinzător, potrivit graficului Sociopol, la începutul anului 2017 Liviu Dragnea s-ar fi bucurat de o încredere mai mare decât cea a preşedintelui Iohannis, lucru care nu a mai fost semnalat şi de alte cercetări sociologice.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.