Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mirosul de gunoi i-a scos din sărite pe clujeni: Emil Boc se ‘spală pe mâini’ și pasează soluția către experți

Pata rât, Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca s-a confruntat în ultima perioadă cu o problemă majoră: mirosul de gunoi. Cu toate „inovările” din tehnologie autoritățile n-au fost în stare să găsească o soluție simplă: cum să mute gunoiul din punctul A în punctul B, fără să degaje un miros în tot orașul.

Totul a pornit după ce gunoiul de la vechea rampă a început să fie mutat la noul centru, construit cu foarte multă întârziere.

Mirosul de gunoi a fost răspândit în tot orașul, în mai multe cartiere, astfel că locuitorii nu mai putea nici măcar să deschidă geamurile.

Citește și: SFIDĂTOR În plină pandemie, un medic a fost prins când lua mită: a fost reţinut pentru 24 de ore

Câteva reclamații de la clujeni

„De aproximativ o săptămână aerul din Cluj-Napoca are un puternic miros de deșeuri. Solicit anchetarea și identificarea sursei mirosului (în cazul în care nu se știe deja) și de asemenea să ne comunicați public dacă a fost afectată calitatea aerului și dacă reprezintă un pericol pentru sănătate. Sper să luați măsuri cât mai urgent!”

„Aerul este de nerespirat la această oră în oraș. Locuim în Borhanci și nu poți aerisi. De două săptămâni persistă această problemă, însă ca astăzi, așa de rău nu a fost niciodată.”

Citește și: O nouă problemă pentru toți primarii: mașina redevine opțiunea principală de transport, în ciuda investițiilor în autobuze sau tramvaie

Emil Boc pasează soluțiile către experți

„Imediat ce am aflat de situație am dispus sistarea. Potrivit autorizației gunoiul a fost dus de pe vechea rampă la CMID. Am cerut conducerii RADP-ului să sisteze acest transfer. E treaba specialiștilor să vină cu soluții. Asta este realitatea crudă.”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, la Ziua de Cluj Live.

„Practic, noi trebuie să relocăm toată cantitatea de gunoi care a fost produsă la nivelul municipiului Cluj-Napoca spre rampa finală (CMID). Prin răscolirea gunoiului, avem de-a face și cu mirosul neplăcut în oraș. Umiditatea crescută, plafonul jos de nori, direcția curenților de aer care s-a schimbat și vine de la est către vest a făcut ca acest miros să vină înspre municipiul Cluj-Napoca, nu să meargă așa cum a mers până acum în altă parte. Va mai fi încă o perioadă acest miros neplăcut, sperăm să putem să-l închidem cât mai repede, suntem în discuții și cu Agenția de Mediu pentru a putea face un calendar în această direcție”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.