Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare de fațadă? După tânărul mort la un festival, autoritățile fac percheziții mamut la traficanții de droguri din Dâmbovița: 28 de persoane duse la audieri

stiri.md
mascati moldova

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa şi poliţişti au efectuat, joi, opt percheziţii domiciliare în Târgovişte la suspecţi de trafic de droguri, iar 28 de persoane vor fi duse la audieri, se arată într-un comunicat al DIICOT, informează Agerpres.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, în municipiul Târgovişte, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive", precizează comunicatul DIICOT.

Conform sursei citate, în perioada 2019 - iunie 2022, pe raza municipiului Târgovişte a acţionat o grupare infracţională care a procurat şi vândut droguri de risc (canabis) şi mare risc (cocaină şi ecstasy), precum şi substanţe cu efect psihoactiv consumatorilor din municipiul Târgovişte şi din alte localităţi din judeţ. "În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării sumele de 3.000 de lei şi 620 de euro, cantităţile de aproximativ 50 de grame de materie vegetală, susceptibilă a fi canabis şi 15 grame de ciuperci cu efect halucinogen, precum şi un cântar de precizie", precizează DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa vor fi conduse, în vederea audierii, 28 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul SCCO Dâmboviţa, BCCO Ploieşti, precum şi al jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa şi GJM Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor.

Autoritățile iau măsuri drastice după un festival de muzică

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat, joi, instituţiilor cu atribuţii în domeniul combaterii drogurilor măsuri concrete, cu aplicabilitate pe termen scurt şi mediu, pentru combaterea traficului şi consumului de droguri şi a infracţiunilor asociate consumului de substanţe stupefiante.

"În baza unui plan concret, cu aplicabilitate imediată, vor fi desfăşurate acţiuni de prevenire şi de combatere a traficului şi consumului de droguri la care vor participa efective mărite ale Poliţiei Române, Agenţiei Naţionale Antidrog, Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Jandarmeriei Române", potrivit unui comunicat transmis joi de MAI.

Acţiunile pe termen scurt sunt concepute cu accent pe zona staţiunilor de pe litoral şi marile oraşe din ţară, inclusiv cluburi, baruri şi alte puncte cu risc ridicat de consum de substanţe interzise.

De asemenea, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acorda o atenţie sporită evenimentelor cu public numeros programate să se desfăşoare în lunile iunie, iulie, august şi septembrie, în întreaga ţară.

"În privinţa acţiunilor pe termen mediu, Lucian Bode a solicitat reevaluarea activităţilor de culegere a datelor şi informaţiilor pentru a putea permite luarea unor măsuri mai eficiente în aria de competenţă şi îmbunătăţirea gradului de pregătire a personalului pe toate liniile de muncă", arată sursa citată de Agerpres.

Activităţile desfăşurate în baza planului stabilit în şedinţa de joi, atât cele de prevenire, cât şi cele de combatere, vor fi mediatizate de Ministerul Afacerilor Interne şi structurile subordonate, cu respectarea prevederilor legale, fără a afecta evoluţia unor posibile anchete.

Cel puțin o persoană ar fi murit în urma unei supradoze după ce mai mulți tineri care participau la Festivalul SAGA din București au fost aduși vineri seara în stare foarte gravă la mai multe spitale din Capitală.

În două zile, cu ocazia festivalului SAGA care s-a desfășurat pe Arena Națională, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București transmite că s-au dat amenzi în valoare totală de 7.000 de lei și s-au întocmit actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală privind traficul și consumul de doguri, precum și pentru furt calificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.