Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare de forţă a BNR: A INTERZIS o mega-tranzacţie între două bănci

jurnalul.ro
BANCA NATIONALA A ROMANIEI - BNR

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat oficial că se opune intenţiei sucursalei OTP Bank România de a achiziţiona Banca Românească. Astfel, BNR a confirmat oficial informaţiile transmise miercuri de Profit.ro în cazul tranzacţiei OTP Bank România - Banca Românească.

Citeşte şi: ŞOCANT - Un şofer din Vaslui, ÎMPUŞCAT de un poliţist. Elicopterul SMURD intervine DE URGENŢĂ / FOTO

”Banca Naţională a României informează că în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 227/2007, al Regulamentului BNR nr. 6/2008 privind începerea activităţii şi modificările în situaţia instituţiilor de credit, persoane juridice române şi a sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state terţe, precum şi al Regulamentului BNR nr 11/2007 privind autorizarea instituţiilor de credit, persoane juridice române, şi a sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state terţe, se opune intenţiei OTP Bank România SA de a achiziţiona o participaţie calificată directă (în proporţie de 99,28%), respectiv intenţiei OTP Bank Nyrt. de a achiziţiona o participaţie calificată indirectă (în proporţie de 99,28%), din capitalul social şi drepturile de vot ale Băncii Româneşti SA, membră a Grupului National Bank of Greece”, se arată în comunicatul BNR.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vântu 'ameninţă' că RUPE TĂCEREA: 'După șase luni voi publica lista...'

Banca centrală a precizat că informaţiile obţinute în cursul exercitării atribuţiilor în domeniul autorizării, reglementării şi supravegherii prudenţiale a instituţiilor de credit sunt considerate secret profesional şi implică respectarea obligaţiei de păstrare a confidenţialităţii, putând fi dezvăluite numai în condiţiile expres prevăzute de lege. Profit.ro a anunţat miercuri, citând surse din piaţă, că tranzacţia prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la Naţional Bank of Greece a fost respinsă de BNR, în condiţiile în care aprobarea cererii de autorizare de către banca centrală era condiţie legală esenţială.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea prin care OTP Bank România a achiziţionat Banca Românească şi unele active româneşti ale acesteia. În iulie 2017, banca grecească National Bank of Greece (NBG) a semnat un acord cu subsidiara din România a grupul financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%, tranzacţie care implică şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale NBG, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.