Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare de forță discutată la Moscova: Rusia vrea să implice opt țări din fosta Uniune Sovietică în războiul din Ucraina

NEXTA
kazahstan, proteste

Președintele Comisiei pentru apărare a Dumei de Stat din Federația Rusă, Andrei Kartapolov, nu exclude posibilitatea introducerii forțelor de menținere a păcii ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) pe teritoriile Ucrainei controlate de Federația Rusă, precum și în republicile populare Donețk și Lugansk.

"Nu este exclus ca forțele de menținere a păcii din țările CSTO și din teritoriile eliberate ale Ucrainei, republicile populare Donețk și Lugansk să fie solicitate", a declarat Kartapolov reporterilor luni, relatează Interfax. El a adăugat că "este puțin probabil să fim de acord că unele țări NATO vor încerca să ajungă acolo sub masca forțelor de menținere a păcii".

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) este o organizație formată din Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Belarus și Georgia.

La începutul acestui an o revoltă populară a avut loc în Kazahstan. Atunci țările din CSTO au activat un acord convenit și au intervenit pentru menținerea păcii în Kazahstan, cu numeroase trupe militare.

Dacă Rusia plănuiește să anexeze estul Ucrainei – așa cum există discuții – devenind în acest fel pământ rusesc, țările din CSTO o să fie practic obligate să intervină în cazul în care Rusia o să solicite asta, la nevoie.

De asemenea, discuția apare în contextul în care Rusia a suferit numeroase pierderi în războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.