Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare de PR a lui Putin: Elimină vizele pentru străini chiar dacă țările lor de proveniență le cer rușilor vize

Road Affair
viza Rusia

Președintele Vladimir Putin a cerut Guvernului rus să elimine vizele pentru străini, chiar dacă țările din care aceștia provin le cer vize rușilor, potrivit The Moscow Times.

Un decret din data de 30 octombrie, publicat de Kremlin, dă instrucțiuni Guvernul Federației Ruse să elimine necesitatea vizelor pentru cetățenii străini care vor să intre în țară în scopuri turistice, culturale, sportive sau de afaceri, potrivit The Moscow Times.

Decretul semnat de Putin la sfârșitul lunii trecute propune un termen limită de până în luna iunie a anului viitor, stipulând că directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Mișustin, Serghei Lavrov și ministrul de Interne al Rusiei trebuie să vină cu soluții până atunci.

Documentul cere oficialilor ruși și să se ocupe de creșterea numărului de zboruri cu destinații străine, extinderea programelor de vize turistice și reînnoirea lor în cazul așa-ziselor „țări prietenoase” față de Moscova.

În urma războiului declanșat de invazia Federației Ruse în Ucraina, statul și-a închis granițele ca răspuns la conflictul armat și a introdus vize obligatorii pentru cetățenii ruși care vor să intre în țară din data de 1 iulie.

Și vecinii europeni ai Rusiei - Polonia, Finlanda, Estonia, Lituania și Letonia - le-au interzis majorității cetățenilor ruși să treacă granițele.

De altfel, Uniunea Europeană a anunțat că și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești încă din 27 februarie, la numai trei zile după declanșarea războiului. La finalul lunii august a suspendat acordul cu Moscova prin care rușii primeau mai ușor vize.

În ceea ce privește sancțiunile pentru Rusia, Uniunea Europeană nu a reușit însă să cadă de acord asupra unui plafon de preț pentru gazul rusesc din conducte, după care au solicitat Comisiei Europene să studieze posibilitatea limitării prețului tuturor tipurilor pentru acest purtător de energie, inclusiv a gazului natural lichefiat (GNL).

Potrivit comisarului european pentru energie, Kadri Simson, CE consideră importantă introducerea unui plafon de preț pentru gazul rusesc în legătură cu acțiunile Federației Ruse în Ucraina, în timp ce Bruxellesul se teme că introducerea unui plafon de preț pentru GNL „ar putea submina securitatea aprovizionării”.

Țările Uniunii Europene (UE) sunt încă departe de a ajunge la un acord privind limitarea prețului gazelor provenite din Rusia, potrivit unui înalt diplomat al UE.

„Nu există nimic care să semene cu un acord privind plafonarea prețurilor în acest moment”, a spus el. Diplomatul a precizat că în prezent este imposibil de spus cu certitudine că se va ajunge la un consens de principiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.