Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare decisivă în dosarul de înaltă trădare al premierului Dăncilă: SRI, răspuns pentru DIICOT

diicot agerpres

Dosarul deschis de DIICOT după plângerea penală a lui Ludovic Orban, care o acuza pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, este aproape de final. SRI a răspuns oficial DIICOT şi, potrivit unor surse citate de Antena 3, serviciul a transmis că nu există informaţii cu privire la comiterea unor asemenea fapte.

CITEȘTE ȘI: Studiul care face din banala varză un adevărat medicament: Cum opreşte dezvoltarea cancerului

Acum mai bine de 60 de zile, fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a cerut Serviciului Român de Informații date în legătură cu acest dosar. "Dacă aceste Servicii dețin astfel de informații, pentru că infracțiunile sunt reclamate ca fiind săvârșite deja, nu în curs de săvârșire, înseamnă că astfel de informații, care nu pot fi la dispoziția poliției că nu au cum, se găsesc eventual în portofoliul serviciilor de informații. Sau nu. Nu știm - urmează să vedem: există posibilitatea să existe informații sau nu. Dar, cu siguranță dacă există vor fi trimise, chiar și într-o formă neprelucrată - așa spune legea. Parte dintre documente, dacă se va ajunge la această situație ca documentele să fie solicitate, vor fi solicitate de la Guvern. Asta nu înseamnă că Guvernul va lucra în cauza DIICOT", spunea atunci Daniel Horodniceanu.

Potrivit Antena 3, SRI a răspuns la solicitatea DIICOT şi a transmis că nu ar exista informaţii cu privire la infracţiunea de înaltă trădare. De altfel, potrivit legii, dacă ar fi existat asemenea informaţii, SRI le-ar fi trimis din proprie iniţiativă procurorilor, fără să fie nevoie de plângerea depusă de Ludovic Orban.

Liderul PNL o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat. Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.

Orban, a declarat că a depus, în "calitate de cetăţean al României", o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după" adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

CITEȘTE ȘI: 10 reguli ale medicinei indiene: Cum să-ţi păstrezi organismul tânăr .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.