Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcarea care dă alerta pe frontul din Ucraina: Rusia a transportat un număr mare de militari în apropiere de Zaporojia

economist.com
soldati rusi

Rusia adună un număr mare de trupe lângă Zaporojia, în sudul Ucrainei, susțin surse citate de CNN. Se pare că este vorba despre aproximativ 50.000 de militari. Informația apare în condițiile în care lupte grele se dau și în estul Ucrainei.

Pe frontul de sud al Ucrainei, atât surse rusești, cât și ucrainene vorbesc despre o masivă aglomerare rusă în regiunea Zaporojia. Este locul unde Kievul a încercat să lanseze o contraofensiva vara trecută.

Potrivit surselor, rușii au adunat o forță de 50.000 de militari lângă Zaporojia.

În paralel, rușii forțează liniile ucrainene de pe frontul de est și au reușit să ocupe mare parte din orașul Avdiivka din regiunea Donețk.

Kievul dă date de ultimă oră de pe front: Armata rusă este în ofensivă pe frontul de sud

Armata ucraineană a raportat luni tiruri intense din partea trupelor ruse în apropiere de Robotine, un sat din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, localitate asupra căreia trupele ucrainene au preluat controlul în contraofensiva din vara trecută, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Inamicul a condus 10 tentative nereuşite de atac asupra poziţiilor forţelor de apărare (ucrainene) în zona Robotine. Aici, situaţia este schimbătoare, inamicul recurge la tiruri susţinute", a indicat Dmitro Lihovii, purtător de cuvânt militar ucrainean pentru acel sector de front.

Acesta mai afirmă că armata ucraineană a respins atacuri efectuate "cu un număr important de vehicule blindate", dar ruşii au început să atace cu "grupuri mici de asalt şi mai multe vehicule blindate", precum şi cu aviaţia care "operează activ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.