Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de trupe în Donețk: forțele armate rusești avansează în sistem 'clește', tactică folosită și la Soledar

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Forțele ruse au ocupat periferia orașului Ugledar și continuă să lupte acolo cu Forțele Armate ale Ucrainei (AFU). Acest lucru a fost anunțat joi de consilierul șefului interimar al Republicii Populare Donețk Igor Kimakovsky, în direct la postul de televiziune "Solovyov Live".

"Ei au intrat și s-au înrădăcinat la periferia Ugledar, încătușând astfel forțele inamicului. Artileria noastră lucrează, care încearcă să contraatace", a răspuns el la o întrebare despre acțiunile forțelor ruse în zona Ugledarului, relatează TASS. Potrivit lui Kimakovsky, acum principala sarcină a forțelor ruse nu este de a ataca frontal Ugledar, ci de a captura orașul în clești, "așa cum s-a făcut cu succes în zona Soledar și se face acum în zona Bachmut". "Această tactică este foarte serios justificată", a spus el.

Reprezentantul oficial al Grupului de Forțelor "Est" din armata Ucrainei, Serhi Cerevati, a anunţat, miercuri, că trupele ucrainene au părăsit oraşul Soledar, din regiunea Donețk, relatează RBC, potrivit Rador.

Forțele Kievului au decis să se retragă din pozițiile din zona respectivă pentru a salva viețile militarilor și pentru a se stabili în poziții pregătite în prealabil. "Ne-am stabilit pe linii de apărare pregătite în prealabil. Am îndeplinit sarcina principală: nu am permis inamicului să pătrundă sistematic în direcția Donețk a frontului și să intre în spatele (liniei frontului, n.r.), ca apoi să se deplaseze în spațiul operațional. Forţele Armate ale Ucrainei au eliminat foarte multe forțe inamice, în prim rând personal, epuizând inamicul" - a explicat Cerevati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.