Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de ultimă oră pe front! Miliția anti-Kremlin spune că a bătut palma cu Ucraina pentru evacuarea civililor ruși de la Belgorod

aeroport belgorod

O miliţie rusă anti-Kremlin, care a lansat atacuri în Rusia, spune că a convenit cu armata ucraineană să permită civililor ruşi să fie evacuaţi în Ucraina. Legiunea „Libertatea Rusiei”, care a declarat că a luptat vineri cu trupele Moscovei în regiunea de graniţă Belgorod, a susţinut că acesta a fost rezultatul bombardării zonei de către Vladimir Putin într-o manieră „haotică”.

Forţele armate ucrainene nu au confirmat declaraţia miliţiei şi au negat anterior orice coordonare cu aceasta.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a folosit elicoptere de atac şi lansatoare de rachete termobarice grele pentru a lupta împotriva miliţiei din Belgorod, dar Sky News nu poate verifica afirmaţiile FRL privind bombardarea.

Grupul a declarat: „Din cauza ameninţării la adresa populaţiei civile, am convenit cu comandamentul ucrainean să deschidem coridoare umanitare pentru locuitorii din Belgorod care suferă de bombardamentele armatei regimului”.

„Prin urmare, toţi cei care au nevoie de ajutor cu consimţământ voluntar pot fi evacuaţi în Ucraina pentru a oferi azil şi toate nevoile de bază necesare”. Ministerul ucrainean al Apărării a fost contactat pentru comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.