Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări interesante pe piață - O companie din Emirate vrea să preia unul dintre principalii creditori ai Blue Air

Facebook
uplift

Sky One FZE, o companie aeriană cu sediul în Emiratele Arabe Unite, și-a anunțat intenția de a achiziționa compania românească de handling la sol UpLift Airport Services, un furnizor de servicii cheie pentru TAROM.

Potrivit Profit.ro, UpLift a inițiat recent procedura de insolvență la propria cerere, după închiderea Blue Air. Compania s-a confruntat anul trecut cu datorii totale de 36,4 milioane de lei, marcând o scădere a afacerilor de la 43,8 milioane de lei la aproape 47,4 milioane de lei în anul anterior. Profitul a cunoscut, de asemenea, un declin, scăzând de la 8,8 milioane de lei în 2021 la 4,3 milioane de lei.

În prezent, acționariatul UpLift revine lui Marius-Mihail Puiu (41%), Nicoae Troase (5%) și Ravenclaw Consult (54%), firmă deținută de Mihail Puiu și Monika Puiu, care a înregistrat anul trecut afaceri de peste 44 milioane de lei, potrivit termene.ro. De menționat că, până în 2019, Blue Air Aviation a deținut pachetul majoritar de acțiuni al companiei.

Unul dintre principalii creditori ai falimentarei Blue Air

Sky One a încheiat un memorandum de înțelegere pentru achiziția UpLift Airport Services, urmând să se stabilească termenii finali ai acordului.

Înființată inițial în 2014 sub numele de Aerokraft Consult, UpLift Airport Services funcționează ca o entitate independentă de handling la sol cu sediul în București. Serviciile lor cuprind un spectru larg, inclusiv servicii pentru pasageri și aeronave, cum ar fi serviciile de rampă, cargo, ticketing și catering. În plus, UpLift deține o poziție semnificativă ca unul dintre creditorii principali ai defunctei Blue Air, urmărind să recupereze datorii de peste 23 de milioane de lei pentru serviciile prestate, după cum a relatat Supervizor.

Cătălin Ilie, directorul general al UpLift Airport Services, și-a exprimat entuziasmul cu privire la potențiala integrare în portofoliul Sky One Group. Ilie a evidențiat perspectiva de a face parte dintr-un grup respectat, prevăzând oportunități de extindere a angajamentului de afaceri la nivel internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.