Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcări SURPRIZĂ în Justiţie - Procurori celebri se înghesuie să ajungă la Inspecţia Judiciară: Tiberiu Niţu, Felix Bănilă, Oana Schmidt-Hăineală, Adina Florea

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

13 procurori candidează pentru 9 locuri de inspectori la Inspecţia Judiciară. Pe listă se află nume celebre, cum ar fi Felix Bănilă - fost procuror-şef DIICOT, Tiberiu Niţu - fost procuror general al României, Oana Schmidt-Hăineală - fost preşedinte CSM, fost secretar de stat în Ministerul Justiţei şi fost adjunct al şefului DIICOT, Adina Florea - fostă candidată pentru conducerea DNA şi câştigătoare a concursului pentru şefia SIIJ.

Pentru Tiberiu Niţu ar fi o adevărată revenire în forţă, după ce a fost debarcat de la conducerea Ministerului Public, în 2006, printr-un dosar fabricat de DNA, închis ulterior pe "fapta nu există". Niţu a mai fost inspector judiciar înainte de a fi procuror general. Felix Bănilă şi Oana Hăineală ar putea fi din nou colegi, după ce fostul şef al DIICOT a plecat din funcţie în relaţii nu tocmai bune cu adjuncta sa.

Un alt nume controversat de pe listă este cel al procurorului Bogdan Codreanu, de la PT Braşov, cel care a trimis în judecată o unitate militară, a încercat să ia de la SIIJ un dosar în care era vizat şi l-a amendat pe fostul şef al SIIJ, Gheorghe Stan, măsură ulterior anulată de instanţă. Detalii AICI! Codreanu este coleg în AMASP cu Gabriela Scutea şi Alexandra Lăncrănjan.

Concursul pentru ocuparea a 15 posturi de inspectori judiciară - 6 la Direcţia pentru judecători şi 9 la direcţia pentru procurori - a fost declanşat pe data de 23 ianuarie.

Considerat unul dintre cele mai dificile examene din sistemul judiciar, concursul pentru ocuparea unor posturi de inspectori judiciari se adresează judecătorilor și procurorilor care își doresc să își desfășoare activitatea la Inspecția Judiciară.

Lista completă a candidaţilor:

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.