Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiune dramatică de salvare în Bistrița-Năsăud: Un copil de 8 ani se zbate între viață și moarte, după ce a căzut în apele unui râu

mediafax.ro
ambulanță pompieri smurd

Update

Un băiat în vârstă de opt ani din comuna Târlişua a murit, sâmbătă seara, după ce a căzut în albia râului Ilişua, ce traversează localitatea, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Mai multe echipaje de intervenţie din cadrul ISU au intervenit în misiunea de căutare a băiatului, printre care s-au numărat echipajul de scafandri, un echipaj de pompieri cu accesorii specifice şi două echipaje SMURD, inclusiv cel de terapie intensivă mobilă.

Copilul a fost găsit în apă de către pompieri în stop cardio-respirator şi, imediat după ce a fost scos, a început aplicarea protocolului de resuscitare, însă fără rezultat.

"Băieţelul a fost găsit şi scos din apă la aproximativ 4 minute după ajungerea echipajului de pompieri. Din păcate, după aproximativ 80 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul băieţelului nu a răspuns manevrelor aplicate, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării", a transmis ISU.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, băiatul de opt ani era domiciliat în satul Răcăteşu şi ar fi fost însoţit de un alt copil în momentul în care s-a produs tragedia.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul.

Știrea inițială

Pompieri şi poliţişti din judeţul Bistriţa-Năsăud au intervenit, sâmbătă seară, la o acţiune de căutare a unui copil în vârstă de aproximativ opt ani care a căzut în apele unui râu. Băiatul a fost scos în stop cardio-respirator şi i se fac manevre de resuscitare, conform news.ro.

Copilul în vârstă de aproximativ 8-9 ani se afla pe malul apei împreună cu alţi copii, când a căzut în apele râului Târlişua, pe raza localităţii cu acelaşi nume.

Pompieri, poliţişti s-au mobilizat pentru căutarea lui, fiind de asemenea operaţionalizat echipajul de scafandri.

La ora transmiterii acestei ştiri băiatul a fost scos din apă, fiind în stop cardio-respirator şi i se fac manevre de resuscitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.