Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea lui Bogdan Licu, ca adjunct al Procurorului General

agerpres.ro
bogdan licu

Combaterea corupţiei în administraţia publică locală şi a infracţiunilor silvice se numără printre principalele obiective din planul managerial al lui Bogdan Licu, candidat la funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), pus în dezbatere publică de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează agerpres.ro

Licu îşi mai propune sporirea eficienţei în instrumentarea cauzelor care au ca obiect infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală şi responsabilizarea procurorilor în vederea creşterii numărului de sesizări din oficiu, prin valorificarea informaţiilor din mass-media şi din alte surse.

Devoalări despre politicienii care au participat la consultări: 'Ar putea avea dosar penal'


Printre obiectivele din planul managerial se mai numără uniformizarea practicii judiciare, îmbunătăţirea cooperării cu celelalte instituţii de aplicare a legii, creşterea gradului de recuperare a prejudiciilor, reducerea duratei soluţionării dosarelor şi îmbunătăţirea comunicării publice.

Augustin Lazăr, despre stadiul dosarului Hexi Pharma. Când vom avea o soluție finală

Bogdan Licu a identificat şi o serie de vulnerabilităţi care pot afecta activitatea PÎCCJ, printre care instabilitatea legislativă, finanţarea insuficientă, dezechilibrele în repartizarea resursei umane sau scurgerile de informaţii. 

CSM a anunţat că va finaliza până pe 30 decembrie procesul de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de prim-adjunct şi de adjunct al procurorului general. 

"Secţia pentru procurori (...) a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiţiei de avizare a numirii doamnei procuror Laura Oprean şi a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct şi, respectiv, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a precizat CSM printr-un comunicat de presă. 

Conform calendarului stabilit de Secţia pentru procurori a CSM, miercuri au fost puse în dezbatere publică proiectele de management şi a început efectuarea verificărilor asupra candidaturilor. 

Pe 29 decembrie va avea loc intervievarea candidaţilor, iar pe 30 decembrie vor fi transmise avizele către Ministerul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.