Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea 'Sophia' a UE dezminte informaţia că ar fi retrimis ambarcaţiuni cu migranţi în Libia

evz.ro
imigranti egee

Misiunea Uniunii Europene de combatere a traficului de persoane în Marea Mediterană, intitulată 'Sophia', a dezminţit vineri informaţia conform căreia ar fi retrimis în Libia ambarcaţiuni cu migranţi, transmite Reuters.

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, afirmase că peste 200 de ambarcaţiuni au fost retrimise spre Libia.

Citește și: Unul din cinci germani își trage rădăcinile dintr-o altă ţară: Cifre record

Johnson declarase joi, după o întrevedere la Florenţa cu omologul său italian, Paolo Gentiloni, că misiunea UE ar trebui să întoarcă din drum ambarcaţiunile cu migranţi, ca factor de descurajare, şi că aceasta a 'salvat 200.000 de migranţi şi a returnat 240 de ambarcaţiuni'.

Agenţia europeană pentru managementul cooperării operaţionale la frontierele externe ale Uniunii Europene (Frontex) a anunţat joi că numărul imigranţilor ilegali sosiţi în Italia în luna august a fost de aproximativ 23.000, cei mai mulţi dintre ei traversând Mediterana dinspre nordul Africii.

Marea majoritate a celor 117.900 de imigranţi sosiţi în Italia în acest an au venit în ambarcaţiuni dinspre Libia, potrivit Frontex.

Principalul punct de intrare în Europa a refugiaţilor şi migranţilor a fost Grecia în 2015, când circa 1,3 milioane de persoane au ajuns în Uniunea Europeană.

După ce Ankara a fost de acord să împiedice plecarea migranţilor pornind de pe coasta vestică a Turciei cu ambarcaţiuni spre insulele greceşti din Marea Egee, numărul celor care folosesc această rută a scăzut substanţial. Frontex a afirmat că luna trecută 3.430 de persoane au sosit în insulele greceşti venind dinspre Turcia, ceea ce reprezintă numai 3% din numărul înregistrat în august 2015.

Majoritatea migranţilor care folosesc ruta 'est-mediteraneană', prin Grecia, provin din Siria, Pakistan, Afganistan şi Irak, în timp ce 'ruta central-mediteraneană', prin Italia, este folosită mai ales de nigerieni, eritreeni şi bengalezi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.