Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mister fără sfârșit în cazul Caracal: Acuzații grave ale familiilor celor două fete dispărute - Cum ar putea scăpa Gheorghe Dincă

gazetanoua
Gheorghe Dinca

Mister fără sfârșit în cazul Caracal: Acuzații grave ale familiilor celor două fete dispărute - Cum ar putea scăpa Gheorghe Dincă.

Mister fără sfârșit în cazul Caracal. Deși Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru faptele care au dus la dispariția celor două fete, familiile Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu nu au liniște și reclamă lipsa probelor. Sunt multe întrebări fără răspuns după condamnarea lui Dincă, informează Realitatea.net.

După aproape patru ani de la faptele teribile ale lui Gheorghe Dincă, familia Luizei Melencu a reuşit să obţină redeschiderea urmăririi penale într-un dosar şi, clasat ulterior, care se baza pe faptul că telefonul Luizei ar fi funcţionat mai multe luni după dispariţie.

Familiile celor două tinere acuză anchetatorii că au fost interesaţi mai mult de condamnarea lui Dincă, dar şi de încheierea acestui caz, decât să afle adevărul în ceea ce privește dispariţia fetelor.

Instanţa de la Craiova se va pronunţa pe 30 mai în procesul în care familiile au reclamat lipsa probelor din anchetă, prin care, Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Familia Alexandrei Măceşanu a cerut să fie anulate expertizele care au stat la baza sentinţei.

Dacă acestea ar fi anulate, Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzaţia de omor, iar cazul ar rămâne unul de dispariţie, ceea ce ar putea permite reluarea căutărilor. Dincă, încarcerat în Penitenciarul din Craiova, și-a schimbat religia și s-a botezat în închisoare. Gheorghe Dincă a spus că vrea să se mântuiască și a fost acceptat într-o asociație penticostală.

Detaliile teribile care au cutremurat România în dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu i-au adus lui Gh. Dincă acuzații de crimă, viol și trafic de persoane, în urma cărora a primit pedeapsa maximă de 30 ani închisoare cu executare. Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Gheorghe Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție.

Alexandra Măceșanu nu a fost salvată după apelul disperat la 112

Pe 25 iulie 2019, la ora 11:05, Alexandra Măceşanu, de 15 ani, a sunat la 112, din casa lui Gheorghe Dincă, din Caracal, plângând şi implorând să fie salvată. Poliția a intervenit abia a doua zi în jurul orei 6:00. Alexandra Măceşanu, din comuna Dobrosloveni, a dispărut pe 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „de ocazie”.

Luiza Melencu, a doua dispariție de care se face vinovat Gheorghe Dincă

În noaptea de 26 spre 27 iulie 2019, DIICOT Craiova a preluat, de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ancheta în dosarul dispariţiei Alexandrei Măceşanu pentru a-l reuni cu dosarul privind dispariţia Luizei Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, pe care DIICOT Craiova l-a avut în lucru fără a reuşi să identifice autorul. Luiza a dispărut la mijlocul lunii aprilie, după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Detaliile cutremurătoare ale crimelor și proasta gestionare a cazurilor - valuri de demisii la nivel înalt, în 2019

Dincă a fost reţinut în dimineaţa zilei de 27 iulie 2019 şi a fost inculpat, iniţial, pentru trafic de minori şi viol. Tribunalul Dolj a dispus, în aceeaşi zi, arestarea preventivă a sa. Pe 28 iulie, Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele de omor, atât în cazul Alexandrei cât şi al Luizei.

În urma gestionării cazului care a revoltat opinia publică, a urmal un val de demisii și demiteri. : au fost eliberați din funcție Ministrul Afacerilor Interne de la acea dată - Nicolae Moga a anunțat că demisionează. Au fost demiși inspectorul general al Poliției Române - Ioan Buda, prefectul județului Olt, Petre Neacșu, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.