Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MITĂ la Finanțe - Sentință DEFINITIVĂ pentru un angajat SĂLTAT de DGA, care EXCELA în primirea de foloase necuvenite

Agerpres
mita

Un funcţionar din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Dâmboviţa care primea bani şi alte foloase pentru urgentarea eliberării timbrului de mediu a fost condamnat definitiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, remis joi AGERPRES.

''În perioada iulie - august 2016, C.D.C., consilier superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa, a primit sume de bani şi alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, necesare înmatriculării acestora'', se arată în comunicatul DGA.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că, în cursul a 21 de zile lucrătoare, funcţionarul public a primit, de la aproximativ 30 de persoane, sume de bani de până la 200 de lei, precum şi diferite bunuri, în scopul arătat mai sus.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locul de muncă şi la domiciliul funcţionarului public au fost identificate sume de bani şi băuturi alcoolice, în cauză fiind audiate 18 persoane în calitate de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

''Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul C.D.C. împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Dâmboviţa, au desfiinţat în parte sentinţa apelată şi, rejudecând cauza, au dispus confiscarea bunurilor dobândite de către inculpat prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată'', mai informează DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa.

Anterior, la data de 8 iunie 2018, Tribunalul Dâmboviţa l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare şi interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a exercita profesia ori de a desfăşura activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, pe o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată - 73 de acte materiale şi a infracţiunii de trafic de influenţă. De asemenea, s-a dispus suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare, sub supraveghere, stabilindu-se un termen de supraveghere de 4 ani.

Sentinţa este definitivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.