Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting de amploare la Istanbul: Mii de kurzi au ieşit pe străzi / VIDEO

miting HDP

Câteva mii de militanţi prokurzi s-au adunat sâmbătă la Istanbul pentru a-şi declara opoziţia faţă de pucişti, dar şi faţă de starea de urgenţă decretată de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, au constatat jurnalişti de la AFP. Adunaţi la chemarea principalului partid prokurd (HDP) într-un cartier din nordul Istanbulului, protestatarii au scandat "Nu puciului!", în timp ce vorbitorii au luat cuvântul pe o scenă marcată de sloganul "Nu puciului, democraţie înainte de toate!".

Citeşte şi: Erdogan cere mobilizarea turcilor din diaspora: Ce vrea președintele turc să primească

"Noi nu vrem o lovitură de stat militară", a declarat pentru France Presse Latifa, 30 de ani şi simpatizantă a Partidului Democrat al Poporului (HDP). Dar, a adăugat ea, "politica lui Erdogan nu este în favoarea democraţiei. Noi vrem democraţie, dar nu democraţia lui". După lovitura de stat eşuată care a zguduit Turcia în noaptea de 15 spre 16 iulie, guvernul turc a lansat o epurare masivă mai ales în armată, justiţie şi educaţie, pentru înlăturarea susţinătorilor predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de a fi instigatorul puciului.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

La câteva zile după instaurarea stării de urgenţă, care consolidează în special puterile serviciilor de securitate, guvernul a anunţat sâmbătă o serie de măsuri cum ar fi închiderea a o mie de şcoli private şi extinderea de la patru la 30 de zile a arestului preventiv. "Arest preventiv de 30 de zile, acest lucru înseamnă o tortură în sine", a denunţat la mitingul din Istanbul Selahattin Demirtas, şef al HDP şi avocat de formaţie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.