Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miting pentru sustinerea revenirii la denumirea de tigan a etniei rome

Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 16.00, în Piața Universității din București (la cele 4 statui), are loc un miting care își propune schimbarea denumirii din romi în țigani. Mitingul a fost solicitat de Asociația Românilor din Suedia pentru susținerea legii Partidului România Unită de revenire la denumirea de țigani pentru așa-zișii romi, proiect depus deja la Camera Deputaților și care va intra în dezbaterea parlamentară în această toamnă.

Partidul România Unită a anunțat în mod oficial că va participa la mitingul din 18 iulie ”pentru a susține eliminarea confuziei naționale și culturale a românilor cu alte persoane și pentru combaterea discriminării indirecte a românilor în țara lor în raport cu alte minorități”.

Proiectul de lege respectiv, depus de liderul PRU Bogdan Diaconu la Parlament, a stârnit până în prezent reacții adverse puternice din partea asociațiilor de romi și a câtorva ONG-uri.

Pe afișul cu care PRU face mobilizarea pentru mitingul de mâine se găsesc cuvintele folosite pentru țigani în mai multe limbi europene ca argument pentru ca această denumire să fie folosită din nou în mod oficial și în România.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.