Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolia Banatului a donat spitalelor patru aparate de monitorizare a pacienţilor din ATI

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus monitorizare ATI spital

Mitropolia Banatului a donat spitalelor patru aparate de monitorizare a pacienților din Terapie Intensivă care vor putea fi folosite și după pandemie. Monitoarele au costat peste 30.000 de euro şi au fost cumpărate din Elveţia.

Mitropolia Banatului a donat patru aparate care monitorizează starea pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă în Timișoara.

Acestea au ajuns în unităţile spitaliceşti care tratează cazurile de COVID-19.

Monitoarele în valoare de 30.000 de euro au fost cumpărate din Elveţia de către Arhiepiscopia Timişoarei cu ajutorul unui sponsor.

„Poate fi folosit ca premisă de triere eficientă şi rapidă a pacienţilor în contextul actual de pandemie”, spune Rodica Nişorac, manager firmă de aparatură medicală.

Practic, cu ajutorul acestui monitor medicii pot verifica în orice moment starea de sănătate a pacienţilor. Un lucru vital, mai ales când vorbim despre cei care sunt intubaţi la terapie intensivă.

Trei dintre aparatele de monitorizat au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara şi celălalt la Maternitatea Bega din oraş.

„De fapt, ajută pacienţii noştri gravi din spital, sunt foarte utile aceste aparate pentru că pe de-o parte ne permite nouă medicilor să nu trebuiască să stăm tot timpul lângă pacienţi şi să riscăm să ne contaminăm”, explică Virgil Musta, specialist Boli Infecţioase.

„Este îngerul păzitor care va sta la capul pacienţilor. Dumnezeu să îi binecuvânteze şi pe pacienţi şi pe medicii care o să folosească aceste aparate”, declară ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Aparatele vor ajuta secţiile de terapie intensivă şi după încetarea pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.