Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Ardealului: 'Mironosițele sunt ființele pe care le-a rânduit Dumnezeu să stea la temelia vieții noastre'

inaltarea domnului Iisus Hristos

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”, unde s-a rugat pentru încetarea pandemiei și a vorbit despre femeile mironosițe ca vestitoare ale Învierii și ocrotitoare ale femeilor creștine.

Mărturia despre Înviere a mironosițelor întărește celelalte mărturii din Evanghelie, iar aceste femei „sunt cinstite într-o duminică specială pentru că ele au dat dovadă de mult mai mult curaj decât toți ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus Părintele Mitropolit, potrivit basilica.ro.

Citește și: Ședință cu scântei la Camera Deputaților: Iohannis a dat direcția, PNL a început războiul cu UDMR

„Ele reprezintă de fapt ființele pe care le-a rânduit Dumnezeu să stea la temelia vieții noastre, ele nu sunt doar purtătoarele de mir, pentru că demnitatea de mironosiță i-a fost dată femeii prin aceste alese femei care au stat alături de Maica Domnului lângă Crucea Mântuitorului Iisus Hristos și au alergat primele la mormânt ca să îndeplinească cele prevăzute de Lege”, a adăugat ierarhul.

„Curajul lor a fost mai puternic decât puterea lor fizică și dragostea lor față de Mântuitorul Iisus Hristos a fost atât de mare încât, venind la mormânt, au văzut piatra prăvălită de pe ușa mormântului, apoi au văzut un tânăr, un înger la capul mormântului, care le-a adus această veste bună”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

În continuarea cuvântului de învățătură, ierarhul a subliniat că în Duminica Mironosițelor sunt cinstite toate femeile creștine, cărora le-a transmis felicitări și urări de bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.