Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, în stare gravă la spital

mitropolit

Înaltul demnitar bisericesc este intubat, la Terapie Intensivă. Pe fondul unei răceli, combinate cu diabetul de care suferă, problemele cardiace mai vechi ale mitropolitului s-au reactivat. Medicii au reuşit să-l stabilizeze.

„Astăzi de dimineaţă s-a luat hotărârea să fie transportat cu asistenţă medicală specială la Institutul de Cardiologie de la Pădurea Verde Timişoara, pentru că a suferit o răceală acută. Date fiind problemele de sănătate mai vechi, de diabet şi legate de inimă, s-a considerat că este mai bine să fie sub supraveghere medicală. Aşa că acum este internat. Este stabilizat, din informaţiile primite de la medicul curant, prof. dr. Constantin Luca. Din câte ştiu eu, viaţa lui nu este pusă în pericol”, ne-a declarat vicarul eparhial, preotul Ionel Popescu.

Născut pe 21 noiembrie 1923, Nicolae Corneanu este mitropolit al Banatului din 1962. Membru de onoare al Academiei Române, mitropolitul este unul dintre puţinii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române care a recunoscut colaborarea cu Securitatea şi şi-a cerut scuze. La începutul anilor 90, mitropolitului i s-a propus să candideze la Preşedinţia României, însă acesta a refuzat.

Foto: Adrian Panduru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.