Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Ioan a felicitat clerul arădean pentru implicare în filantropie

Arhiepiscopia Aradului
Consiliul eparhial la Arad Mitropolitul Ioan

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a prezidat vineri şedinţa Consiliului Eparhial de la Arad şi i-a felicitat pe clericii eparhiei pentru implicarea în activităţile filantropice. Mitropolitul a apreciat, în special, mobilizarea preoţilor în timpul stării de urgenţă (de anul trecut) prin oferirea de aparatură medicală, alimente, hrană caldă, măști și alte produse persoanelor implicate în lupta contra noului Coronavirus, informează Basilica.ro.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

La nivelul întregii patriarhii, în cele două luni, au fost oferit ajutoare în valoare totală de peste 4,3 milioane euro (20.896.872 lei) persoanelor vulnerabile și instituțiilor medicale afectate de pandemia Covid-19.

La şedinţa desfăşurată la centrul eparhial, Mitropolitul Ioan a evidenţiat importanţa intensificării acţiunilor bisericeşti în viaţa credincioşilor printr-o bună conlucrare între ostenitorii Centrului Eparhial şi preoţimea arădeană.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a participat la întâlnire, fiind invitat de Arhiepiscopul Timotei al Aradului, conform tradiţiei locale.

Membrii Consiliul Eparhial, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi Părinţii Protopopi au avut ca principal punct pe ordinea de zi audierea, analizarea şi definitivarea Rapoartelor Generale ale Sectoarelor administraţiei eparhiale, în vederea prezentării acestora spre ratificare Adunării Eparhiale.

Părinții consilieri au prezentat Rapoartele generale privind activitatea desfășurată în anul 2020 în cadrul sectoarelor pe care le coordonează.

Te Deum

În paraclisul Centrului Eparhial, după întrunire, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a oficiat o slujbă de mulțumire pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra Înaltpreasfințitului Părinte Timotei care şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Apostol Timotei.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de felicitare cu prilejul momentului aniversar.

Arhiepiscopul Timotei a mulţumit Părintelui Mitropolit Ioan „pentru toată purtarea de grijă față de Eparhia Aradului, precum și tuturor membrilor Consiliului Eparhial pentru contribuţia adusă în ogorul Bisericii arădene în anul trecut, un an cu epidemie și multe încercări”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.