Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Irineu: 'Sfințenia este medicamentul care ne păzește de orice boală și orice neputință'

Basilica
Dr. Irineu mitropolitul Olteniei şi arhiepiscop al Craiovei

Părintele Mitropolit Irineu a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană Sf. Mc. Dumitru din Craiova, prilej cu care a oficiat două hirotonii, una în preot, alta în diacon. În omilia sa, ierarhul a vorbit despre Sfânta Taină a Preoției, despre lucrarea sfințitoare a Sfântului Duh în Biserică și în lume și despre unul din sfinții zilei, Sf. Sofronie Saharov, pe care l-a cunoscut personal.

În contextul hirotoniilor oficiate, în prima parte a omiliei sale, părintele mitropolit a vorbit despre Taina Preoției și rolul acesteia de sfințire și slujire, potrivit basilica.ro.

Citește și: AVERTISMENT Şase focare familiale cu 26 cazuri de COVID-19, urmare a cererii de externare sau a refuzului internării

„Episcopul, alături de preot și diacon, nu sunt sfințiți pentru ei înșiși, ci pentru credincioși și pentru nevoile Bisericii. Ei rămân în slujba lui Dumnezeu și în slujba Bisericii atâta vreme cât își fac datoria, cât sunt credincioși și păstrători ai adevărului de credință, cât se străduiesc pentru a dobândi sfințenia vieții și în același timp cu slujirea credincioșilor”.

În a doua parte a predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a vorbit despre sfințenie și lucrarea Sfântului Duh în Biserică și în lume. Fiind prima sărbătorire a Sf. Sofronie Saharov canonizat anul trecut de Patriarhia Constantinopolului, mitropolitul a spus că l-a cunoscut pe sfânt.

„Sfințenia este medicamentul care ne păzește de orice boală și orice neputință. Mai ales în zilele noastre avem nevoie de rugăciune, de sfințenie și de curățenie sufletească și trupească”, a afirmat părintele mitropolit.

Citește și: Inspecția Muncii a strâns din amenzi 6 milioane de lei în doar 10 zile: Peste 300 de persoane prinse că munceau 'la negru'

„Aceste daruri ale noastre au nevoie întotdeauna de lucrarea Duhului Sfânt, ca ele să fie întărite și să sfințească numele lui Dumnezeu, așa cum spunem în rugăciunea Tatăl nostru: «Sfințească-se numele Tău». Prin viața noastră se sfințește numele lui Dumnezeu, așa cum s-a sfințit și prin viața sfinților”, a subliniat ierarhul.

Acesta le-a adresat credincioșilor și un mesaj de încurajare spirituală: „Vă îndemnăm să fiți curajoși și tari pentru că Dumnezeu este cu noi. Nimeni nu ne poate birui, nici chiar diavolul. Biruința noastră este în Sfânta Cruce și, ori de câte ori ne închinăm, Dumnezeu ne va păzi de orice lucru rău”.

„Să nu ne temem vreodată, pentru că Dumnezeu este cu noi. Nu ne-a lăsat în vremurile cele mai grele și cele mai tulburi, nu ne va lăsa nici în vremurile acestea atât de complicate și de derutante pentru mulți. Dumnezeu să vă întărească și să vă ferească de tot răul, de molima aceasta și să vă dea sănătate, dumneavoastră și la tot poporul nostru dreptcredincios”, a încheiat ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, diaconul Ștefan Bărbulescu a fost hirotonit preot pe seama Catedralei Mitropolitane, iar Robert Cazan a fost hirotonit diacon pe seama parohiei Aniniș din Protoieria Târgu Cărbunești, județul Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.