Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Moldovei, ÎPS Teofan, a fost desemnat 'Cetăţean de onoare al judeţului Iaşi'

mitropolitul teofan

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a fost desemnat „Cetăţean de onoare al judeţului Iaşi”. Hotărârea a fost adoptată în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Iaşi, desfăşurată în data de 22 ianuarie 2020.

Distincția îi va fi înmânată oficial vineri în cadrul evenimentului „24 ianuarie, Vrerea Nației Române”, organizat de instituție la Palatul Culturii din municipiu.

”Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Excelența sa Petru Gherghel, Episcop Emerit al Episcopiei Romano-Catolice de Iași și Lucian Flaișer, fost Președinte al Consiliului Județean sunt primele personalități cărora li se conferă titlul de ”Cetațean de Onoare al Județului Iași”.

Hotărârea a fost adoptată astăzi în plenul C.J. Distincția le va fi înmânată oficial, în cadrul evenimentului ”24 ianuarie, Vrerea Nației Române”, organizat de Consiliul Județean la Palatul Culturii.

Conform hotărârii, pot primi titlul de "Cetățean de Onoare al Județului Iași” personalitățile care, prin activitatea și realizarile lor, au promovat numele și imaginea Iașului în diverse domenii de activitate.”, anunță CJ Iași.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan s-a născut în data de 19 octombrie 1959 în loc. Corbi, jud. Argeş.

În data de 5 martie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan în demnitatea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

În data de 8 iunie 2008 a fost întronizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.