Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Teofan îndeamnă credincioșii să nu-și piardă curajul: 'Se cuvine în același timp a nu ceda, a nu abandona lupta'

ÎPS Teofan

În predica de la Bobotează, Mitropolitul Teofan a reamintit că „anul trecut a fost un an greu”, iar anul în curs „nu se află sub auspicii foarte încurajatoare din punct de vedere omenesc”, însă, cu toate acestea, a îndemnat la nădejde în Dumnezeu.

„Se cuvine în același timp a nu ceda, a nu abandona lupta, a nu ne pierde curajul, și, Doamne ferește, a nu deznădăjdui. De ce vă îndemn la acestea? Pentru că, iubiți credincioși, mare este Dumnezeu, puternică întru ocrotire este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, puternice sunt rugăciunile sfinților!”, a spus ierarhul la finalul slujbei de Bobotează.

Având în vedere situația epidemiologică specială, Sfânta Liturghie de Bobotează a fost oficiată în cinci locații diferite din incinta Ansamblului mitropolitan Iași, pe altare diferite și de slujitori diferiți. Slujba din catedrală a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan. Sfinţirea cea mare a apei a avut loc pe amplasamentul din faţa Catedralei, potrivit basilica.ro.

Citește și: Guvernul pregătește terenul pentru prima agenție europeană care va fi găzduită de România

Pentru sfințire au fost pregătite opt vase mari de câte 500 de litri de apă fiecare.

Înaltpreasfinţia Sa a explicat „de ce S-a arătat Dumnezeu lumii la Betleem, în Iordan, pe Tabor, pe Golgota.

Dumnezeu S-a coborât pe pământ și S-a arătat lumii pentru a lua greutatea suferinței noastre asupra Lui. Numai cel care n-a fost niciodată bolnav nu știe cât de bine e să ai un doctor care să te ajute, să ai prieteni care să te caute, creștini care să se roage pentru tine atunci când ești sub greutatea suferinței. Dumnezeu S-a arătat la Iordan tocmai pentru a lua asupra Sa greutatea suferinței întregii umanități, sau mai bine zis, a o duce împreună cu noi.

Ieșenii care au dorit să ia Agheasmă Mare au fost organizaţi pentru a respecta normele sanitare: o singură persoană pe lățimea rândului, la distanță de 1 m față de persoanele din spate și din față, purtând mască.

De-a lungul rândului au fost puse la dispoziție automate de soluție dezinfectantă.

Agheasma Mare a fost oferită credincioșilor de 40 voluntari care au purtat mască și mănuși.

La final, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a stropit cu apă sfinţită pe credincioşii care așteptau de-a lungul rândului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.