Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitsubishi îşi va completa gama de modele în Europa cu două noi vehicule produse de Renault

04-mitsubishi-outlander-sport-review

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors Corporation a anunţat miercuri că îşi va completa gama de modele în Europa cu două noi vehicule produse de partenerul francez Groupe Renault, informează un comunicat de presă al constructorului nipon.

Începând din 2023, Mitsubishi Motors va vinde două "modele surori" produse la uzinele din cadrul Groupe Renault, care sunt bazate pe aceleaşi platforme dar cu unele diferenţe, care să reflecte brandul Mitsubishi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raluca Turcan bate cu pumnul în masă: 'Să încheiem cu ipocrizia. Sporurile trebuie să fie strict pe două dimensiuni'

Constructorul nipon nu a precizat care sunt segmentele vizate doar că modelele reţinute sunt "best-sellere pe piaţa europeană şi îndeplinesc deja exigenţele în materie de reglementare", în condiţiile în care normele de poluare sunt mai dure pe vehicul continent.

Acest anunţ confirmă faptul că Mitsubishi Motors va continua să fie prezent în Europa. La mijlocul anului trecut, Mitsubshi a prezentat un plan de restructurare, intitulat "Small Is Beautiful", care includea îngheţarea lansării de noi produse în Europa, reducerea costurilor fixe cu 20% şi concentrarea pe Asia de Sud-Est, una dintre pieţele sale principale.

Însă potrivit Financial Times, partenerii Nissan şi Renault au încurajat Mitsubishi să îşi revizuiască planurile referitoare la piaţa din Europa. Soluţia anunţată miercuri permite Mitsubishi să rămână prezent în Europa dar cu costuri mai mici.

Alianţa formată de cei trei producători auto are planuri vizând o cooperare crescută în dezvoltarea şi producţia de vehicule, în ideea de a putea depăşi criza provocată de scăderea cererii pentru automobilele sale. Renault deţine o participaţie de 43% la Nissan, care la rândul său controlează un pachet de 34% din acţiunile Mitsubishi.

În 2020, Renault a înregistrat pierderi istorice de opt miliarde de euro în condiţiile în care veniturile au scăzut cu 21,7%, până la 43,474 miliarde de dolari, iar numărul de autovehicule vândute a scăzut cu 21,3%, până la 2,95 milioane unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.