Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitul excesului de arestări preventive, desfiinţat

primar arestat

Aşa-zisul exces de arestări preventive este denunţat în ultima perioadă de tot mai mulţi politicieni, în frunte cu Traian Băsescu şi Victor Ponta. În recentu interviu acordat B1 TV, premierul a afirmat că arestarea a devenit o regulă, însă statistica îl contrazice în mod clar, după cum arată judecătorul Cristi Dănileţ, membru CSM, citat de jurnalistul Cătălin Tolontan pe tolo.ro.

"Acum, regula a devenit arestul preventiv și excepția a devenit lăsarea în libertate, ceea ce, din punctul meu de vedere, e o greșeală. (...) De ce am ajuns să considerăm că starea normală e arestul preventiv și excepția este libertatea?", a afirmat Ponta la B1 TV.

"13,9% sînt arestații preventiv în anul 2014 din totalul celor trimiși în judecată. Cifra este una în media ultimilor 10 ani: 14,6%. (...) În 2005, aveam aceeași rată a arestaților preventiv ca și în 2014. Urmărind cifrele vedem că afirmația potrivit căreia ”în România arestarea este regula” este un mit fals", arăta judecătorul Cristi Dănileț, pe 3 martie 2015, într-un articol pe contributors.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.