Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miza scandalului de la DNA Oradea - Care este legătura cu ancheta care s-a oprit la ușa ministerului condus de Liviu Dragnea

sigla dna

OLAF, DLAF şi DNA Oradea instrumentează un dosar de fraudă cu fonduri europene în care este implicată firma 3T Construct din Piatra Neamţ, deţinută între 2010 şi 2014 de directorul Tel Drum, Petre Pitiş, şi apoi preluată de Nicoleta Pene, directorul comercial al Tel Drum, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Departamentului de luptă antifraudă.

Jurnalistii sustin ca in dosar este inceputa urmărire penala in rem pentru olosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la peste 10 milioane de euro. Fapta ar viza doua licitatii incheiate de firma 3T Construct cu compania Apaserv din Satu Mare.

Citeste si AVERTISMENT din partea SUA în ziua în care România a preluat preşedinţia Consiliului UE: Continuăm să cerem respingerea oricăror propuneri de amnistie

Cauza ar viza informaţiile cuprinse în nota SRI sustrasă de poliţistul DNA Dan Emil Manolachi, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare. In aceeasi cauza, fostul secretar de stat Valentin Preda a fost condamnat la 6 ani.

Preda ar fi primit fotografiile de la poliţistul Manolachi şi s-ar dus cu ele la Ministerul Dezvoltării, unde Liviu Dragnea era ministru, insa ancheta s-a oprit la usa ministerului, fiind organizat un flagrant care s-a produs inainte ca acesta sa intre in institutie.

Săptămâna trecută, un avocat a publicat înregistrarea unei discutii dintre procurorii, referitoare la intentia de anchetare a unor judecatori pentru a ii supune presiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.