Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moțiunea de cenzură: Falanga dreptei din PSD, chemată să răstoarne Guvernul - surse

Libertatea.ro
motiune cenzura

Formațiunile din opoziție încearcă să-i convingă să revină în tabăra anti-PSD pe o parte din parlamentari pe care i-au pierdut în actuala legislatură și să demită Guvernul la moţiunea de cenzură care va fi votată în şedinţa de joi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, au spus surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Surse din opoziție au spus ȘTIRIPESURSE.RO că inițiatorii moțiunii de cenzură, PNL, USR și PMP vor încerca să negocieze cu foștii lor colegi care au plecat la PSD și ALDE un vot în favoarea moțiunii de cenzură, urmat de o reîntoarcere a acestora în partidele de unde au plecat.

În total, 14 parlamentari au plecat din opoziție către PSD și ALDE de la începutul legislaturii. Astfel, ALDE a luat 9 parlamentari din PNL și PMP, în timp ce PSD a racolat 5 parlamentari PNL + PMP.

Majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii de cenzură este de 233 de voturi, iar PSD și ALDE dețin 243 de voturi în Senat și în Camera Deputaților. Opoziția are nevoie să convingă 11 parlamentari PSD-ALDE să voteze moțiunea de cenzură.

Potrivit surselor parlamentare din opoziție, strategia este ca la început să convingă parlamentari din PSD și ALDE să voteze moțiunea de cenzură care demite Guvernul, după care să obțină sprijinul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților. Cu voturi din PSD-ALDE și cu sprijinul minorităților, spun sursele citate, UDMR e dispus să negocieze.

„UDMR a zis că dacă avem 12 de la PSD - ALDE plus grupul minorităților, ei se așează la discuții”, au spus sursele citate.

Potrivit surselor din opoziție, voturi din PSD ar putea să vină din filiale „disidente” precum Buzău, Brăila și Timiș. Printre țintele negociatorilor din opoziție se numără și „foști miniștri” PSD, au adăugat sursele citate.

PNL a anunțat că propune un Guvern cu 15 ministere dar nu a avansat un nume de prim-ministru.

Citește și: Tudorel Toader: S-a agreat ideea ca amnistia și grațierea să fie ultima soluție

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.