Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moțiunea simplă a PNL împotriva ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, va fi votată miercuri în Camera Deputaților

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament pnl motiune

Camera Deputaților va vota, miercuri, moțiunea simplă inițiată de PNL împotriva ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, intitulată "Stimulat de PSD, fără pic de competență, taie Deneș în păduri și la verzi… și la uscate", informează Mediafax.

În cadrul dezbaterii din plenul de marți al Camerei Deputaților, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, le-a spus liberalilor că moțiunea simplă îndreptată împotriva sa „este o pizza cu de toate” și să nu îl mai invinovățească pe acesta „de ce plouă sau de ce pică frunza toamna”. Acesta a adăugat că a efectuat vizite de lucru în 25 de județe.

„Moțiunea dvs. este ca o pizza cu de toate, iar timpul alocat nu este suficient pentru a vă vorbi despre fiecare domeniu de în detaliu. (...) Revenind la moțiunea cu de toate pe care ați depus-o țin să mi exprim mirarea că în text ați omis să ma faceți vinovat și de ce plouă sau de ce pică frunza toamna, dar să nu vă dau idei pentru viitor. Oricum, de ce lupul a mâncat-o pe bunicuță Scufiței roșii să nu-mi cereți socoteală vreodată pentru că lupul este pe lista animalelor sălbatice protejată și ține de ministerul Mediului”, le-a pus ministrul Apelor și Pădurilor, de la plenul Parlamentului, celor de la PNL.

Ioan Deneș i-a invitat pe liberali să urmărească paginile de socializare ale Ministerului Apelor și pădurilor cu privire la activitățile pe care acesta le desfășoară. Acesta le-a mai transmis liberalilor că ar trebui să aibă pe cizme noroiul cu care împroașcă instituția pe care o conduce, precizând că, în lipsa faptelor, orice acuzație aduce PNL este „apă de ploaie”.

În replică, deputatul PNL Tinel Gheorghe l-a criticat pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, precizând că acesta „are puterea în mâini și taie frunze la câini”. Liberalul l-a mai acuzat pe Ioan Deneș că a angajat-o în componența Consiliului de administrație din Minister, pe nepoata fostului șef SPP, Dumitru Iliescu.

Pe de altă parte, deputatul PSD Ion Dîrzu a afirmat, la dezbaterea de marți a moţiunii simple, că principala supărare a PNL o reprezintă de fapt schimbarea din funcție a directorului Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

"Nu ați vorbit un cuvânt de lucrările regionale, nu ați vorbit un cuvânt de lucrările de îngrijire pe 2016-2017. Nici măcar nu ați așteptat să se finalizeze 2018, știind că s-a modificat Codul silvic și am dat posibilitatea să nu blocăm activitatea Regiei Naționale a Pădurilor. Fugiți de responsabilitate și de chestiuni concrete. Domnule ministru, vă spun -azi aveți puterea în mâini și tăiați frunză la câini- Deneș nu e de ministru, nu îi mai prelungiți registrul!", a declarat Tinel Gheorghe în plenul Camerei Deputaților.

Liberalul îl acuză pe Ioan Deneș că a angajat-o în componența Consiliului de administrație din Minister, pe nepoata fostului șef SPP, Dumitru Iliescu.

PNL îi reproșează ministrului Apelor și Pădurilor și faptul că în acest an au fost atrași din surse externe puțin peste șase milioane de euro, comparativ cu suma de 102 milioane de euro în anul 2010. În documentul citat, liberalii subliniază derapajele de la legea privind guvernanța corporativă și a întreprinderilor publice.

De asemenea, liberalii precizează că Regia Națională a Pădurilor administrează aproximativ 4,1 milioane ha de pădure, printre care și 17 parcuri naționale în care procesul de producție este restricționat. Liberalii îi reproșează ministrului Apelor și Pădurilor și faptul că nu există preocupare din partea acestuia privind aprovizionarea populației din mediul rural cu lemne de foc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.