Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte sinistră: o femeie a decedat după ce a folosit unguent cu plumb pentru hemoroizi

Better Health
gastroenteritei infecțioase dureri burta

O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi. Autoritățile sanitare avertizează populația cu privire la un unguent vietnamez pentru hemoroizi care conține o "cantitate extrem de periculoasă" de plumb.

Oficialii din sănătate lansează un avertisment după ce o femeie a murit în urma folosirii unui unguent pentru hemoroizi care conținea o "cantitate foarte periculoasă" de plumb, anunță People.

Femeia din Sacramento a cumpărat un unguent pentru hemoroizi din Vietnam, numit Cao Bôi Trĩ Cây Thầu Dầu (Castor Oil Hemorrhoid Extract), printr-un anunț pe Facebook. O rudă i-a trimis apoi produsul din Vietnam.

Femeia a murit ulterior din cauza unei intoxicații grave cu plumb

După ce au testat unguentul, autoritățile sanitare au constatat că produsul conținea 4% plumb, o "cantitate extrem de periculoasă".

Potrivit California's Calaveras County Public Health din California, unguentul a fost vândut în principal prin grupuri Facebook ca fiind un tratament "miraculos" pentru hemoroizi, sugerându-se aplicarea intrarectală.

Chiar și cantități mici de plumb, care pot fi absorbite prin piele, pot cauza probleme grave de sănătate. Simptomele intoxicației cu plumb pot varia, provocând simptome de la ușoare la severe, inclusiv oboseală, dureri musculare sau articulare, greață, dureri de cap, crampe stomacale severe, convulsii, comă și moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.