Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare ca la război în Franța: Ce pregătesc autoritățile de la Paris

armata paris turnul eiffel

Autorităţile franceze au mobilizat aproape 11.000 de membri ai forţelor de ordine pentru a asigura securitatea la conferinţa internaţională privind schimbările climatice (COP21) ce se va deschide luni la Paris, la două săptămâni de la atentatele din capitala franceză, relatează AFP.

Aproximativ 8.000 de poliţişti şi jandarmi sunt desfăşuraţi la graniţele ţării pentru controale şi alţi 2.800 vor fi desfăşuraţi la locul unde are loc conferinţa, la Bourget (în nordul Parisului), a detaliat miercuri ministrul de interne Bernard Cazeneuve.

În total, 147 de şefi de stat şi de guvern, între care preşedinţii american şi chinez, Barack Obama şi Xi Jinping, sunt aşteptaţi la 30 noiembrie la deschiderea COP21, unde ar trebui să se ajungă la un acord global privind combaterea încălzirii climatice.

Această amplă participare face din eveniment una dintre cele mai importante conferinţe diplomatice organizate vreodată în afară de adunările generale ale ONU de la New York, potrivit Parisului. 'În contextul ameninţărilor foarte crescute, reuşita COP21 depinde de asemenea de securizarea optimă a acestei reuniuni', a declarat Bernard Cazeneuve, în cursul unei conferinţe de presă. 'Sunt luate toate măsurile pentru a securiza conferinţa', a afirmat el.

Potrivit ministrului francez, un total de 120.000 de poliţişti, jandarmi şi militari sunt desfăşuraţi 'pe întreg teritoriul' francez de la atentatele jihadiste din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi şi 350 răniţi la Paris. În cadrul stării de urgenţă instaurate după atacuri, guvernul francez a interzis organizarea în capitală a unei mari manifestaţii privind clima prevăzute iniţial pentru duminică, în ajunul deschiderii COP21. O altă manifestaţie, prevăzută la o zi după conferinţă, pe 12 decembrie, a fost de asemenea anulată, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.