Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare cu toate armele pentru apărarea Regelui: Charles al III-lea, păzit în România inclusiv cu drone

Inquam Photos / Alex Nicodim
regele Charles III

Mobilizare cu toate armele pentru apărarea Regelui: Charles al III-lea, păzit în România inclusiv cu drone

Regele Charles a fost păzit, în timpul vizitei în România, de specialiști în protecție și intervenție antiteroristă, securitate cibernetică, comunicații, dronă și antidronă, precum și CBRN, potrivit SPP, anunță Mediafax.

„Am avut specialiști în protecție și intervenție antiteroristă, în securitate cibernetică, comunicații, dronă și antidronă, precum și CBRN (chimice, biologice, radiologice și nucleare - n.r.)”, conform SPP.

Regele Charles a beneficiat în timpul vizitei în România de un protocol similar cu cele avute în timpul vizitelor anterioare, când avea titlul de prinț.

Potrivit SPP, „măsurile de securitate au fost adaptate contextului regional și internațional, dar fără a fi foarte diferite de vizitele anterioare”.

Regele Charles al III-lea a părăsit România marți, în jurul orei 16.45

Regele Charles a sosit, vineri, în România, într-o vizită privată de cinci zile. Înainte de a merge în Transilvania, el a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

Regele Charles al III-lea și-a început discursul susținut vineri la Palatul Cotroceni în limba română, iar la un moment dat a rostit și un vers din Eminescu. „Am ajuns să iubesc România”, a spus Majestatea Sa.

„Au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această țară remarcabilă. Când am venit aici și chiar dinainte am simțit o legătură profundă cu România”, a spus regele Marii Britanii și Irlandei de Nord, care a făcut referire la legăturile de familie dintre familiile regale română și britanică.

„Întotdeauna m-am simțit acasă în România”, a adăugat monarhul.

El a spus că, în toți acești ani, a călătorit prin toată țara și „am întâlnit români din toate domeniile. Am avut astfel posibilitatea de a fi martor al dezvoltării extraordinare care a avut loc și care este o mărturie a energiei, inovativității și rezistenței dumneavostră”.

Majestatea Sa a vorbit de legăturile pe care le are cu tinerii și cu cei care protejează monumentele istorice din România.

„Am ajuns să iubesc România, cultura și arta, patrimoniul, istoria, peisajele și biodiversitatea”, a spus regele, care a continuat în limba română cu un vers din Mihai Eminescu: „Țară de glorii, țară de dor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.