Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare generală la Bihor - Aproape 1.600 de voluntari vin să ajute persoanele în carantină sau cu alte nevoi

observator.ro
credinciosi manastirea Sf Andrei

Aproape 1600 de voluntari bihoreni vin în sprijinul persoanelor aflate în carantină sau în autoizolare, a vârstnicilor şi a celor aflaţi în situaţii de risc, a anunţat joi, într-un comunicat, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei, la chemarea clerului ortodox din judeţul Bihor şi a asociaţiilor din Eparhia Oradiei, până în prezent 1.583 de tineri voluntari din oraşe şi sate s-au organizat pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile în faţa provocărilor pandemice.

La iniţiativa episcopului Sofronie Drincec, preoţii, împreună cu membrii Consiliului şi Comitetului parohial şi tineri voluntari, în colaborare cu Comitetele de urgenţă locale, au întocmit o evidenţă clară a persoanelor vârstnice în nevoi de pe raza parohiilor.

Dispunerea voluntarilor la data emiterii comunicatului arată că la Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Oradea activează 10 voluntari; la Protopopiatul Oradea - 112 voluntari; la Protopopiatul Beiuş - 772 voluntari; la Protopopiatul Marghita - 363 voluntari; la Protopopiatul Tinca - 289 voluntari; la Asociaţia Filantropia Oradea - 7 voluntari; la Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei - 5 voluntari; la Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie, filiala Bihor - 20 voluntari şi cinci voluntari la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Oradea.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Toţi voluntarii se află la dispoziţia unităţilor de cult din cuprinsul Episcopiei Oradiei şi a asociaţiilor sus-menţionate, urmând ca, în colaborare cu autorităţile locale, în funcţie de resursele umane şi materiale necesare, ei să răspundă la solicitările persoanelor vulnerabile care cer ajutor.

Episcopia menţionează că, în această perioadă, preoţii de la mănăstirile, schiturile şi parohiile din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei oficiază sfintele slujbe doar în afara bisericilor, asigurându-se, prin personalul deservent, respectarea condiţiilor de participare a credincioşilor.

Totodată, clerul oferă, la cerere, asistenţă religioasă în biserică şi la domiciliu, respectându-se normele sanitare.

Sfintele slujbe de la Catedrala episcopală "Învierea Domnului" din Oradea se oficiază în pridvorul catedralei şi pot fi ascultate, în direct, şi prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.