Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mic îndreptar - Cum să îți rupi picioarele ca să scapi de mobilizarea militară (Video)/ Ce le-a mai trecut prin cap tinerilor ruși

lrt.lt
mobilizare

Imagini video care circulă pe rețelele de socializare arată tineri ruși cu vârstă de încorporare care își rup picioarele unii altora pentru a scăpa de mobilizarea militară ordonată de Moscova.

În clipul video se vede cum un tânăr stă cu un picior pe prima treaptă a unei scări de bloc în timp ce un altul sare peste picior pentru a i-l rupe.

Anterior, tot pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video în care un rus care tocmai fusese încorporat povestește că persoanele nou recrutate în Regiment 1 Tancuri nu au primit niciun fel de pregătire sau antrenament.

„Fără să facem exerciții de tragere, fără pregătire teoretică. Nimic”, se aude un alt nou recrut.

„Așadar, gândiți și decideți singuri... ce să faceți mai departe”, spune rusul, în clipul distribuit de Dmitri, fondatorul WarTranslated.

Numeroase proteste au izbucnit săptămâna trecută în Rusia față de mobilizarea parțială, în schimb ele s-au stins treptat după ce protestatarii reținuți li s-ar fi înmânat ordine de încorporare.

Cele mai vizibile proteste rămânând săptămâna aceasta cele din republica Daghestan.

Numărul rușilor care intră în UE a crescut în urma unei mobilizări parțiale ordonate de Moscova, iar trecerile ilegale ar putea crește dacă Rusia decide să închidă granița pentru potențialii recruți, a declarat marți agenția de frontieră a UE Frontex.

"În ultima săptămână, aproape 66.000 de cetățeni ruși au intrat în UE, mai mult cu 30% față de săptămâna precedentă. Majoritatea au ajuns în Finlanda și Estonia", a spus Frontex într-un comunicat.

Numai în ultimele patru zile, 30.000 de cetățeni ruși au sosit în Finlanda, potrivit comunicatului.

„Frontex estimează că trecerile ilegale ale frontierei ar putea crește dacă Federația Rusă decide să închidă granița pentru potențialii recruți”, a spus agenția.

Pentru a scăpa de coloanele de mașini care se întind și pe aproximativ 20 de kilometri, rușii care caută să scape de mobilizarea parțială decisă de Vladimir Putin trec granița spre Georgia pe jos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.