Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare pro și contra în Germania

18.000 de persoane au manifestat la Dresda, în estul Germaniei împotriva așa zisei „islamizări a Occidentului”. Protestul organizat de mișcarea PEGIDA vine după o pauză de sărbători de două săptămâni. Restul Germaniei reacționează însă și iese la contra-manifestații, scrie Le Monde, potrivit rfi.ro.

Înainte de Crăciun, Dresda fusese scena unui protest de 17.500 de persoane, recordul de participare a fost așadar doborât de cei care susțin că Occidentul se islamizează, iar acest scenariu e inacceptabil în opinia lor. De data aceasta însă, nemulțumirea membrilor PEGIDA e adresată și cancelarului Angela Merkel care criticase această mișcare în mesajul ei de anul nou. Manifestanții au strigat sloganuri precum „Noi suntem poporul” – a amintire a protestelor din 1989 care au dus la căderea RDG.

3.000 de persoane au participat la Dresda la o contra-manifestație în care doreau să arate că Germania se vrea în continuare o țară tolerantă și deschisă. La Koeln, în vest, s-au strâns, de asemenea, câteva mii de manifestanți anti PEGIDA, iar într-un gest simbolic luminile Domului din oraș și ale podurilor peste Rin au fost stinse. La fel la Berlin, unde 5.000 de oameni au manifestat în fața Porții Brandenburg, ale cărei reflectoare au fost și ele stinse. La Muenster au ieșit în stradă 10.000 de oameni împotriva PEGIDA, la Stuttgart 8.000 și la Hamburg 4.000. Ministerul german de Externe s-a implicat și el în contestarea mișcării xenofobe și a publicat pe Twitter fotografii de la contra-manifestații împreună cu îndemnul că Germania nu este locul potrivit pentru manifestări xenofobe.

sursa foto: www.tagesschau.de

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.