Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Moda` din România a ajuns și în Turcia: Cel puţin 44 de persoane au murit din cauza alcoolului, în ultimele zile

Twitter
erdogan

Cel puţin 44 de persoane şi-au pierdut viaţa în câteva zile în Turcia în urma intoxicării cu alcool contrafăcut, poliţia operând mai multe arestări şi confiscând tone de alcool de contrabandă, potrivit postului de televiziune naţional TRT, informează DPA.

Din 9 octombrie, cel puţin 30 de persoane au fost spitalizate în cadrul unor incidente separate în urma intoxicaţiei cu metanol în diferite regiuni din Turcia, unde preţul băuturilor alcoolice a cunoscut o creştere constantă în urma majorării unor taxe, scrie agerpres.ro.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

În urma mai multor raiduri în ţară, poliţia a arestat 22 de suspecţi şi a confiscat aproape 20 de tone de alcool etilic şi băuturi contrafăcute începând de săptămâna trecută, potrivit agenţiei de presă oficiale Anadolu.

Anadolu a publicat imagini cu poliţia confiscând sticle şi unelte utilizate în producţia de alcool reţinut în timpul raidurilor.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

Consumul de alcool fabricat artizanal sau a alcoolului distilat produs în condiţii neigienice a crescut în Turcia, potrivit presei locale. Poliţia a început să facă controale mai severe la producătorii artizanali pe perioada verii.

Turcia a avut în august cel mai ridicat preţ la alcool în comparaţie cu Uniunea Europeană şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb, potrivit datelor Eurostat.

Citește și: Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, ieșire dură la adresa lui Nelu Tătaru: ‘Incompetența bulbucată lovește din nou’

Taxa pe băuturile alcoolice ar trebui redusă pentru a evita alte decese, a recomandat luni guvernului camera regională a inginerilor chimişti.

Taxa reprezintă peste 70% din preţul alcoolului, a mai precizat camera, criticând guvernul islamist-conservator al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan care face demersuri ca, într-un final, să ''interzică alcoolul''.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.