Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Model extern: Cum se schimbă controlul parlamentar asupra SRI

comisia sri

Se schimbă modul de funcționare a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Încă nu se știe exact în ce fel se va modifica activitatea Comisiei, însă președintele Adrian Țuțuianu a anunțat marți că se lucrează la un proiect pentru un nou statut al comisiei.

Vezi și: Șefa UNJR confirmă întâlnirea cu Sorin Grindeanu. Ce spune despre funcția de ministru al Justiției

„Am putut să prezint astăzi un draft de organizare a Comisiei. Săptămâna viitoare, cred eu, că vom fi în măsură să avem un text final, care apoi să parcurgă procedurile”, a spus el.

Țuțuianu a mai declarat că dorește un studiu comparat, prin care să descopere cum funcționează controlul parlamentar în alte state. „Pe baza studiului comparat, vom fi și noi în măsură să propunem completarea legii. Am luat aici ca referinţă Marea Britanie, Franţa, Germania, dar am luat şi state care au intrat mai nou în UE - Polonia, Cehia, Ungaria, să vedem cum funcţionează acest control parlamentar. De asemenea vom verifica Israelul şi Statele Unite ale Americii”, a mai spus el.

În actuala legislatură, activitatea comisiei de control a activității SRI s-a intensificat, pe fondul scandalurilor în care au fost implicat numele Serviciului. În urma trecerii în rezervă a generalului Coldea, comisia a înregistrat și cea mai lungă audiere a directorului SRI din ultimii ani (8 ore).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.