Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modelul Dragnea a ajuns și în Franţa: Fostul ministru al Justiției a fost inculpat într-un scandal de angajări fictive

Michel Mercier

Fostul ministru francez al justiţiei, Michel Mercier, a fost pus sub acuzare într-o anchetă privind presupuşi angajaţi fictivi ai unor asistenţi de eurodeputaţi din partidul centrist MoDem, potrivit unor surse concordante, relatează AFP.

Fost trezorier al MoDem - aliat al partidului La République en Marche (LREM) al lui Emmanuel Macron -, Mercier a fost inculpat miercuri pentru ''complicitate la deturnare de fonduri publice'', a declarat o sursă judiciară, informează agerpres.ro.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Fostul ministru, în vârstă de 72 de ani, este cel de-al doilea oficial al MoDem (Mouvement Democrate) inculpat în acest caz. Fostul director financiar al partidului, Alexandre Nardella, a fost inculpat pe 15 noiembrie pentru 'complicitate la deturnare de fonduri publice' şi 'tăinuire'.

Magistraţii secţiei financiare a tribunalului din Paris încearcă să stabilească dacă respectivii colaboratori parlamentari au fost plătiţi din fondurile Parlamentului European deşi îndeplineau de fapt alte sarcini pentru partidul centrist.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată

În total, un număr de aproximativ 15 persoane, între care europarlamentari şi oficiali ai partidului centrist, au fost convocaţi în vederea punerii sub acuzare.

Interogatoriile vor fi avea loc până la 6 decembrie, când în instanţă este aşteptat preşedintele MoDem, Francois Bayrou - o personalitate a vieţii politice franceze şi de mai multe ori ministru, potrivit unor surse apropiate dosarului.

Citește și: Bubuie scena politică! Aflat în pușcărie, Liviu Dragnea face cărțile în PSD

Alte două foste membre ale executivului francez, Marielle de Sarnez, eurodeputată din 1999 până în 2017, şi Sylvie Goulard, deputată din 2009 până în 2017 iar în prezent guvernator adjunct al Băncii Franţei, urmează să fie audiate la începutul lunii decembrie.

Deschiderea unei anchete preliminare, în iunie 2017, a dus la demisia lui Bayrou din funcţia de ministru al justiţiei, precum şi a Mariellei de Sarnez din funcţia de ministru al Afacerilor Europene şi a Sylviei Goulard din funcţia de ministru al Forţelor Armate.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.