Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Modelul Iohannis' îngroapă ANAF: Schiatul, mai tare decât încasările la buget

facebook/ Lucian Heius
Lucian Heius

„Modelul Iohannis” îngroapă ANAF:  schiatul, mai tare decât încasările la buget

Surse din Coaliție de guvernare susțin că există mari nemulțumiri la adresa șefului ANAF, liberalul Lucian Heiuș care, la final de martie, adică fix când trebuia pusă presiune pe colectarea veniturilor, la final de trimestru, posta imagini de pe pârtia de schi. “O ultimă alunecare pe pârtia de schi”, titra pe pagina sa de facebook Heiuș, pe 23 martie, atașând mai multe poze din care rezultă că nu se afla într-o stațiune din România.

Nemultumiri mari la incasari

Nemulțumirile au răbufnit săptămâna aceasta, când au apărut informațiile publice despre faptul că ANAF a ratat ținta de încasări pe primul trimestru cu 3 miliarde de lei. “Noi transpiram că nu se încasează veniturile și Heiuș avea timp de ski!” au reacționat mai mulți lideri ai coaliției. Inclusiv colegii de partid ai lui Heiuș susțin că postarea cu ski-ul a picat extrem de prost în acest context al neîndeplinirii țintei de încasări. “Am scăpat de Iohannis pe pârtia de ski și ne-am trezit cu Heiuș”, au comentat ironic liberalii. Aceștia susțin că, din acest moment, orice vis al lui Heiuș de a prelua din iunie portofoliul de ministru al Finanțelor este un subiect închis.

Situația legată de colectarea insuficientă a veniturilor, coroborată cu creșterea cheltuielilor bugetare, a declanșat o decizie dură a liderilor coaliției, de reducere a chetuielilor guvernamentale cu 20 de miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.