Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modernizare la Căminul pentru persoane vârstnice Periş-Ilfov,după recomandările Avocatului Poporului

avocatul poporului temp

La Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea ilfoveană Periş au fost reparate rampele de acces, care vor fi date în folosinţă până la finele acestui an, o sală de recuperare-relaxare şi o bibliotecă, toate acestea fiind realizate în urma recomandărilor făcute de Avocatul Poporului. Avocatul Poporului a efectuat recent o vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Periş-Ilfov pentru a verifica condiţiile de cazare şi tratamentul aplicat beneficiarilor şi a emis mai multe recomandări, a informat un comunicat transmis miercuri de purtătorul de cuvânt Matei Vîrtosu.

Potrivit sursei citate, Avocatul Poporului a recomandat urgentarea reparaţiei rampei degradate şi dotarea acesteia cu bare de susţinere pentru facilitarea deplasării beneficiarilor cu handicap/dizabilităţi. Ulterior, a primit răspunsul că s-au efectuat lucrările de reparaţii necesare la rampele de acces în unitate. De asemenea, s-au instalat bare de susţinere şi s-au placat rampele cu covor antiderapant. De asemenea, Avocatul Poporului a recomandat identificarea posibilităţii de alocare a unui spaţiu separat cu destinaţie de bibliotecă şi dotarea corespunzătoare a acestuia. Răspunsul primit ulterior a fost că se află în construcţie din fonduri alocate pe investiţii de la Consiliul Judeţean Ilfov o sală de recuperare şi relaxare, bibliotecă, care se vor da în folosinţă până la finele anului 2016, conform Agerpres.

Avocatul Poporului a mai solicitat examinarea posibilităţii de reluare a colaborării cu un medic geriatru-gerontolog şi cu un medic nutriţionist, iar răspunsul primit a fost că în propunerea de buget pentru anul 2017 s-au prevăzut fondurile necesare prestărilor de servicii pentru derularea unor activităţi medicale complementare. Totodată, Avocatul Poporului a recomandat identificarea posibilităţii de dotare a căminului cu autosanitară proprie în vederea asigurării transportului beneficiarilor la consulturi şi/sau internări în alte unităţi spitaliceşti. Conform răspunsului acordat, căminul deţine în custodie, de la fostul spital, o autosanitară pentru transport persoane, dar care nu a putut fi utilizată întrucât organigrama aprobată nu a permis prevederea unui post de conducător auto (cu permis adecvat). În aceste condiţii, se fac demersuri privind exploatarea acestei autosanitare pentru transportul beneficiarilor la consulturi/internări.

Nu în ultimul rând, Avocatul Poporului a făcut recomandări cu privire la întocmirea unui program zilnic/săptămânal/lunar privind desfăşurarea activităţilor de recuperare a beneficiarilor, iar acesta a fost realizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.