Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificarea Codului Fiscal | PNL insistă cu o serie de propuneri, după discuțiile din coaliție (surse)

F. P.
Facebook
Marcel Ciolacu Florin Citu Kelemen Hunor coalitie guvern

Ședința coaliției de guvernare de miercuri, pe tema modificărilor la Codul penal, nu a schimbat radical opiniile principalelor partide, PNL și PSD. Potrivit unor surse politice, liberalii insistă să impună mai multe măsuri fiscale pe care le consideră importante.

Astfel, în discuțiile de ier din coaliție PNL a inistat ca la jocurile de noroc sa fie impozitate și companiile. Concret, la jocurile de noroc s-a decis să se impoziteze, în afara câștigurilor, și companiile, dar înaintea luării unei decizii, a fost cerută o analiză referitoare la modalitățile de impozitate a acestor companii în alte țări.

Potrivit surselor politice, în privința deducerilor personale, plafonul salarial pentru care se acordă acestea crește de la 3.600 la 4.500 de lei. Suplimentar față de deducerile existente, apar două noi deduceri: pentru tinerii de până la 26 de ani se va da o scutire de 15% din impozit, iar pentru persoanele care au copii vor fi deduceri de 100 de lei pentru fiecare copil. Liderii coaliției au cerut și în acest domeniu o analiză de impact.

Așa cum stiripesurse.ro a informat anterior, coaliţia de guvernare a finalizat, miercuri seara, lista măsurilor de modificare la Codul Fiscal, care ar urma să fie aprobate într-o şedinţă de guvern, săptămâna viitoare. Liderii coaliţiei nu au ajuns la un acord pe introducerea impozitului progresiv, în schimb acciza la ţigări creşte de la 1 august anul acesta, iar la alcool, de la 1 ianuarie 2023. S-au mai decis şi creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturile cu zahăr, dar şi deduceri fiscale pentru veniturile până în 4.500 de lei şi familiile cu mulţi copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.