Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificarea Legii apelor a fost adoptată tacit de către Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
senat toti pentru justitie

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, proiectul de lege privind aprobarea OUG 78/2017 pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr. 107/1996, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 6 februarie 2018. Nota de adoptare tacită a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Adrian Ţuţuianu.

Potrivit expunerii de motive, este necesară modificarea legislaţiei în domeniu pentru corelarea cu cerinţele legislative ale Uniunii Europene. "Nemodificarea urgentă a legislaţiei pune în pericol accesarea a 400 de milioane de euro, din perioada de programare bugetară 2014-2020, pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor datorită problemelor legate de reglementarea terenurilor pe care sunt realizate aceste proiecte", se arată în expunerea de motive a actului normativ, conform Agerpres.

În actuala Lege a apelor se interzice amplasarea în zona inundabilă a albiei majore a cursului de apă de noi obiective economice sau sociale, inclusiv de noi locuinţe. De la această prevedere fac excepţii cazurile deosebite pentru care Regia Autonomă Apele Române poate aviza astfel de amplasări.

Prin OUG 78/2017, această ultimă prevedere se modifică în sensul că se constituie în excepţii "obiectivele care au prevăzute lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, lucrările de supratraversare şi subtraversare ale cursurilor de apă, dimensionate corelat cu prevederile strategiei naţionale de management al riscului la inundaţii şi ale Planurilor de Management al Riscului la Inundaţii. Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor se execută numai pe baza avizului de gospodărire a apelor, emis conform legii".

Proiectul de aprobare a OUG 78/2017 va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.