Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări ISTORICE la națională: Federația a schimbat logo-ul și echipamentul tricolorilor! Ce va apărea pe noua siglă a FRF - FOTO

sigla FRF

Federaţia Română de Fotbal a prezentat vineri noul logo şi echipament al echipei naţionale, jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra urmând să evolueze în galben la următoarele partide.

Logoul imprimat pe tricourile de joc reprezintă o reinterpretare a stemei naţionale şi simbolurile adaptate ale celor cinci provincii româneşti, Muntenia, Moldova, Transilvania, Oltenia şi Dobrogea, concentrate în jurul unui pentagon. Culorile alese sunt cele ale drapelului naţional, albastru, galben şi roşu, anunță News.ro.

Citește și: Contra, înainte de amicalul cu Turcia: 'E o onoare pentru mine să fiu adversarul lui Mircea Lucescu, ambele naţionale încep un drum nou'

Blazonul de pe tricoul jucătorilor este realizat de Brandient, companie romanească specializată în consultanţă şi design de brand, care lucrează din Bucuresti pentru pieţele Europei Centrale şi de Sud-Est, şi din Singapore pentru piaţa asiatică.

În cadrul evenimentului de vineri a fost prezentat şi noul echipament al primei reprezentative. Naţionala va avea două tipuri de echipament, unul galben complet şi unul roşu complet. Varianta de echipament de culoare galbenă are în partea stângă a tricoului tricolorul aşezat pe verticală, în timp ce echipamentul de culoare roşie are două dungi galbene. Portarii vor avea trei variante de tricouri, negru, violet şi verde.

Naţionala României va folosi noile echipamente în Liga Naţiunilor şi în meciurile din preliminariile EURO 2020.

Managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, i-a înmânat noul tricou jucătorului Vlad Dragomir, marcând astfel transferul către noua generaţie.

Selecţionerul Cosmin Contra intenţionează să-i facă pe jucători conştienţi de înseamnătatea tricoului naţionalei.

"Avem un nou blazon, o nouă identitate. E o responsabilitate, îmi doresc ca jucătorii să fie conştienţi de toată această muncă, de faptul că reprezentăm suporterii români de pretutindeni. Să nu uite înainte de a intra pe teren că acest tricou însemană foarte mult. Eu vreau să calific echipa la Campionatul European”, a declarat Contra.

Citește și: Dumitru Dragomir aruncă BOMBA în scandalul de la Dinamo:'Nu scapă fără 15 ani de PUŞCĂRIE dacă intră DNA-ul pe fir...'

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că prin această iniţiativă doreşte să-i responsabilizeze mai mult pe jucătorii naţionalei: "E o premieră ca echipa naţională să aibă propriul său blazon. Ne dorim ca odată cu venirea lui Cosmin Contra şi să transmitem această dorinţă către toţi componenţii echipelor naţionale. Vrem prin acest demers, prin această iniţiativă să-i responsabilizăm şi mai mult pe jucători. Echipa naţională nu este a Federaţiei Române de Fotbal, este a României”.

Managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, speră ca acesta să fie un nou început pentru echipa naţională care în curând să beneficieze şi de aportul unui număr 10.

"Sperăm să fie un nou început al echipei naţionale. Odată cu noul blazon şi noua identitate sperăm să fie un început plin de succese. Şi bineînţeles că obiectivul va fi calificarea la Euro 2020. Sper să apară şi un număr 10, nu noul Mutu. Sper să aibă identitatea lui. Sper să fie liderul şi marcatorul ăla de care avem nevoie”, a spus Adrian Mutu.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.