Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificări la Start-Up Nation: Numărul de locuri de muncă nu se va mai puncta

gov.ro
Guvern

Ediţia a treia a programului Start-Up Nation ar putea începe în aprilie-mai, a declarat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Ministrul a precizat că forma finală a acestui program va fi făcută publică în momentul în care va fi încheiat Ordinul de ministru, dar cu siguranţă vor fi 2-3 lucruri noi.

"Unul dintre ele va fi constituit de faptul că nu vom mai puncta numărul de locuri de muncă, pentru că în foarte multe cazuri, în celelalte ediţii, în fuga agenţilor economici de a obţine un punctaj cât mai mare şi de a fi eligibili, au optat pentru numărul maxim de locuri de muncă, 6, şi atunci suma de 200.000 de lei a fost cheltuită în buna măsură pentru salarii şi dări la salarii.

Pe de altă parte, pentru a creşte gradul de responsabilizare a IMM-urilor avem în vedere să solicităm o cofinanţare simbolică, poate variantele 5%, 10% poate 15%, dar în paralel cu acest lucru, urmare a acelui Memorandum încheiat între ministerul nostru şi Ministerul de Finanţe, vom solicita sprijin Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru a asigura acea parte de cofinanţare.

Cam acestea ar fi principalele lucruri noi la ediţia a treia de la Start-Up Nation. Forma finală o vom discuta în momentul în care adoptăm Ordinul de ministru", a punctat Cadariu, menţionând că suma pe care poate să o obţină un agent economic va rămâne aceeaşi, respectiv 200.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.