Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modul în care guvernul german se ocupă de persoanele angajate pe plan local în Afganistan a ajuns ținta criticilor

digi24.ro
Germania

În Germania s-au intensificat criticile cu privire la modul în care guvernul se ocupă de persoanele angajate pe plan local în Afganistan, pe măsură ce situaţia de securitate se deteriorează în ţara central-asiatică, transmite luni dpa.

Zeci de mii de afgani au lucrat pentru forţele internaţionale în ultimii 20 de ani ca interpreţi, agenţi de securitate sau cu ajutoare în diverse alte funcţii, potrivit agerpres.ro.

Armata germană s-a bazat pe sprijinul acestora, iar în prezent, pe măsură ce talibanii continuă să câştige teren, mulţi se tem pentru viaţa lor şi pentru siguranţa rudelor.

Guvernul german şi-a "pierdut complet busola morală", a declarat pentru ediţia de luni a ziarului Sueddeutsche Zeitung Marcus Grotian, şeful reţelei de sponsorizare Patenschaftsnetzwerk Afghanische Ortskraefte.

Plecările pe care angajaţii locali trebuie să le organizeze singuri trenează, a adăugat Grotian.

"Ce idee nebunească aceea ca familiile să plece, să gestionează singuri procesul şi să îşi rezervă propriile zboruri? Când mă uit pe hartă, văd talibanii care înconjoară oraşele", a declarat pentru ziar Wolfgang Hemmlich, preşedintele comisiei de apărare din parlament. Procedurile sunt prea birocratice, a opinat acesta.

"Guvernul german a eşuat în a ajuta toate forţele locale din Afganistan în mod cuprinzător, sigur şi rapid", a declarat Agnieszka Brugger, vicepreşedinta grupului parlamentar al Partidului Verzilor.

În urmă cu câteva săptămâni, cancelarul Angela Merkel a susţinut perspectiva sporirii sprijinului, inclusiv prin posibilitatea organizării de zboruri charter.

Până în prezent, 471 de angajaţi locali şi familiile acestora au finalizat documentele de călătorie, în total 2.851 de persoane, a informat Sueddeutsche Zeitung, citând cifre furnizate de ministerul german de interne.

Până joi, 1.796 de persoane, dintre care 296 angajaţi locali, au ajuns în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.