Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mogherini speră ca SUA să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

euinside.eu
mogherini

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi-a exprimat marţi încrederea că SUA nu se vor retrage din acordul semnat în 2015 cu Iranul privind programul său nuclear, în pofida atenţionărilor Washingtonului în acest sens, în condiţiile în care acordul funcţionează, informează Reuters, potrivit agerpres.

'Sunt încrezătoare că evaluarea în SUA vor duce la decizii înţelepte, care înseamnă să fie păstrat ceva ce funcţionează', a declarat Mogherini în cadrul unei conferinţe de presă în marja Oslo Forum, reuniune anuală a persoanelor implicate în mediere pentru pace. 'În orice caz, UE va garanta că acordul rezistă, că îl respectăm şi că politica noastră de angajament cu Iranul continuă', a adăugat ea.

Citeşte şi: Secret Service se implică în scandalul dintre Trump şi fostul director FBI

La şase luni după încheierea unui acord nuclear istoric între Iran şi marile puteri, UE a ridicat în ianuarie 2016 sancţiunile sale economice şi individuale impuse Iranului din cauza activităţilor sale nucleare controversate. Cu toate acestea, UE a menţinut sancţiunile impuse în 2011 cu privire la încălcarea drepturilor omului în Iran.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, în vârstă de 58 de ani, care şi-a consacrat cea mai mare parte a primului său mandat negocierii acordului nuclear cu marile puteri, a fost reales în funcţie, pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 57% din voturi, a anunţat sâmbătă ministrul de interne, Abdolreza Rahmani Fazli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.