Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mohammed Ben Sulayem și Graham Stoker sunt candidații care vor lupta pentru a-i succede lui Jean Todt la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Automobilism

alephnews.ro
Michael Schumacher Jean Todt

Mohammed Ben Sulayem, din Emiratele Arabe Unite, şi britanicul Graham Stoker sunt cei doi candidaţi care vor lupta pentru a-i succede francezului Jean Todt la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Automobilism, la alegerile din 17 decembrie, a anunţat, miercuri, FIA, citată de AFP.

Aflat din 2009 la conducerea instanţei care organizează Campionatele Mondiale de Formula 1, de Raliuri (WRC) şi Anduranţă (WEC), Jean Todt va părăsi funcţia, după trei mandate.

Mohammed Ben Sulayem, 60 de ani, fost pilot de raliuri, de 14 ori laureat al Campionatului de raliuri al Orientului Mijlociu, este în prezent vicepreşedinte al FIA însărcinat cu sporturile din regiune. Dacă va fi ales el va deveni primul preşedinte non-european al organizaţiei.

Graham Stoker, 69 de ani, avocat specializat pe sport, este din 2009 preşedinte delegat al FIA, fiind braţul drept al lui Todt.

În echipa propusă de Ben Sulayem figurează, ca vicepreşedintă pentru America de Sud, Fabiana Ecclestone, avocată braziliană care este soţia lui Bernie Ecclestone, fost preşedinte şi promotor al Formulei 1.

De partea cealaltă, Stoker îl propune ca preşedinte delegat pe pilotul danez Tom Kristensen, deţinătorul recordului de victorii în Cursa de 24 de ore de la Le Mans (nouă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.